Formația lui Ionuț Badea a încheiat la egalitate duelul cu UTA Arad (scor 1-1), rezultat în urma căruia ambele echipe au promovat. CS Mioveni va merge la baraj, în timp ce Turris va juca în Liga a 2-a și în sezonul viitor. Petrolul și Rapid completează clasamentul playoff-ului.
În culmea fericirii după promovarea dramatică, Ionuț Badea a oferit o declarație poetică. Antrenorul celor de la FC Argeș și-a caracterizat jucătorii drept "zmei":
"Este un moment fericit pentru tot ce înseamnă suflarea argeșeană. După 11 ani, FC Argeș pășește din nou în Liga 1. Este un moment unic, după toată suferința pe care am întâmpinat-o în ultima perioadă. Este victoria celor mici și neînsemnați, care au devenit zmei. Este o consecință a ceea ce am făcut. Jucătorii au fost fantastici în acest playoff. Pentru asta merită felicitați.", a declarat Ionuț Badea, după promovarea miraculoasă a celor de la FC Argeș.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 7 ORE

Prima reacție a lui Laszlo Balint, după ce UTA Arad a promovat în Liga 1

La rândul său, Laszlo Balint s-a arătat extrem de bucuros pentru performanța realizată. Tehnicianul celor de la UTA Arad și-a lăudat jucătorii, care au reușit s-o readucă pe "Bătrâna Doamnă" pe prima scenă a fotbalului românesc:
"Am făcut un meci foarte bun. Băieții au depus un efort foarte mare și toți cei care au intrat au făcut tot ce au putut. Am reușit să trecem peste momentele grele, chiar dacă uneori ne-am clătinat. Am rămas uniți și astăzi am încheiat pe primul loc.", a spus Laszlo Balint, după promovarea celor de la UTA Arad.
Liga 2 | Rezultatele din ultima etapă a playoff-ului:
  • CS Mioveni - Petrolul 1-2
  • FC Argeș - UTA Arad 1-1
  • Rapid - Turris 1-1
Liga 2 | Clasamentul final din playoff:
  • 1. UTA Arad 30p
  • 2. FC Argeș 27p
  • 3. CS Mioveni 27p
  • 4. Turris 26p
  • 5. Petrolul 25p
  • 6. Rapid 25p

UTA revine în Liga 1, după 12 ani

UTA revine pe prima scenă a fotbalului românesc după 12 ani. Ultima oară când "Bătrâna Doamnă" juca în Liga 1 se întâmpla în sezonul 2007/2008. La vremea respectivă, arădenii încheiau campionatul pe locul 17 și retrogradau. Poreclită "Campioana provinciei", UTA a cucerit 6 titluri în Liga 1: 1946/1947, 1947/1948, 1950, 1954, 1968/1969 și 1969/1970. Arădenii și-au trecut în palmares alte 2 trofee de-a lungul istoriei: 2 Cupe ale României, în 1947/1948 și 1953.
Cea mai mare performanță europeană a formației arădene a fost obținută în stagiunea 1971/1972, când a ajuns până în sferturile Cupei UEFA. În sezonul regulat din Liga a 2-a, Valentin Buhăcianu a fost golgheterul celor de la UTA Arad, cu 13 goluri. La rândul său, Ciprian Rus a fost un om de bază în ofensiva arădenilor, reușind să înscrie de 12 ori.

FC Argeș a obținut dramatic promovarea în Liga 1

FC Argeș a obținut promovarea în Liga 1 în ultimele secvențe ale campionatului. Aflată pe loc de baraj în prelungirile meciului cu UTA Arad (1-1), piteștenii au primit vestea că Rapid a egalat-o pe Turris în minutul 90+7 al duelului din Regie. Prin urmare, FC Argeș a urcat pe locul 2, la egalitate de puncte cu CS Mioveni.
Totuși, formația lui Ionuț Badea n-a beneficiat de rotunjirea punctajului în momentul startului playoff-ului, lucru care s-a întâmplat în cazul lui CS Mioveni. Prin urmare, FC Argeș a încheiat pe locul secund, în spatele celor de la UTA Arad.
FC Argeș va reveni în Liga 1 după 11 ani. În sezonul 2008/2009, piteștenii au încheiat pe locul 10, însă au fost retrogradați din cauza unor probleme juridice în care au fost implicați cei din conducerea clubului
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 8 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 9 ORE