Astăzi, la Nyon, echipele românești și-au aflat adversarii din turul secund preliminar al Conference League. FCSB a fost cap de serie și a avut parte de posibile adversare abordabile. Sorții i-au scos-o în față pe învingătoarea din duelul FC Saburtalo (Georgia) și FK Partizani (Albania).

Cine e FC Saburtalo, posibila adversară a FCSB

FC Saburtalo Tbilisi e o formație înființată acum 22 de ani. Porecliți "vulturii roșii", elevii lui Lasha Nozadze au terminat campionatul pe locul 4 și au o formație cu un singur internațional: Benedik Mioc (un mijlocaș croat). În rest, posibila adversară a FCSB-ului se bazează exclusiv pe georgieni, cei mai mulți dintre ei fiind extrem de tineri.
Premier League
Christian Eriksen s-a decis unde vrea să joace! Cu ce echipă a bătut palma
ACUM 16 MINUTE
De altfel, FC Saburtalo a devenit un etalon în Georgia pentru Academia sa, una dintre cele mai moderne din țară. Aceasta este produsul lui Manolo Hierro, fost jucător la Barcelona, Malaga, Valladolid sau Betis, care în 2016 a fost cooptat în structurile clubului.
Întregul lot al lui FC Saburtalo are o valoare de doar 4,9 milioane de euro, cel mai bine cotat jucător fiind Iuri Tabatadze (mijlocaș stânga de 22 de ani - 450000 de euro).
În toată istoria recentă, formația din Georgia a adus un singur jucător pe bani (Jaba Dvali), de la Dacia Chișinău. În rest, s-a bazat pe fotbaliști aflați la final de contract sau pe tineri promovați din propria Academie.

Cine e FK Partizani, posibila adversară a FCSB

Formația din Tirana pare, la o primă vedere, ușor favorită în duelul cu FC Saburtalo, evoluând an de an în preliminariile cupelor europene.
Albanezii chiar au reușit să elimine pe Ferencvaros, în stagiunea 2016-2017, astfel că au o mult mai mare experiență la acest nivel.
Cu o istorie de 76 de ani în spatel, Partizani Tirana a cucerit 16 titluri și 15 Cupe ale Albaniei, ultimul campionat ajungând în vitrina clubului în stagiunea 2018-2019.
Antrenor este Dritan Mehmeti, iar lotul valorează 5,6 milioane de euro. Ca și în cazul lui Saburtalo, cel mai bine cotat jucător valorează 450.000 de euro - atacantul Shuliano Skuka.
Albanezii au în lot jucători de 9 naționalități, bazându-se printre alții pe serviciile a doi macedoneni, doi senegalezi, un jucător brazilian, unul din Kosovo, unul din Congo și unul din Venezuela.
Atmosfera la partidele de acasă e una foarte fierbinte, Ultras Guerrils 08–09, cea mai dură facțiune din peluza lui Partizani fiind recunoscută pentru presiunea pe care o exercită asupra adversarelor.
Meciurile din turul 2 preliminar al Conference League vor avea loc pe 21 și 28 iulie.
Liga Campionilor UEFA
Dan Petrescu a prefațat duelul cu Pyunik: "Fotbalul românesc e dezastru! Armenia a bătut România"
ACUM O ORĂ
Serie A
Vlahovic, mai bun decât Haaland în viziunea președintelui Federației Sârbe: "Este mai complet"
ACUM O ORĂ