Intrat în ultimele şase luni de contract la FCSB, Bălgrădean a semnat cu CFR. Arlauskis, portarul titular al lui Dan Petrescu, şi-a manifestat intenţia de a pleca în vară, iar oficialii au promis că nu îi vor pune beţe în roate, considerând că şi-a făcut pe deplin datoria faţă de trupa ardeleană.
În condiţiile în care goalkeeperul roş-albaştrilor intrase în ultimele şase luni de contract, oficialii din Gruia s-au mişcat repede şi i-au oferit un salariu motivant, dar şi perspectiva de a evolua în cupele europene. Părţile au bătut rapid palma, însă au omis un lucru: FCSB nu a fost înştiinţată oficial.
Oficialii vicecampioanei s-au declarat extrem de deranjaţi de modul în care s-a produs transferul, mai ales că se tem că goalkeeperul nu ar mai fi fost concentrat 100% la obiectivul din acest sezon, în condiţiile în care de stagiunea viitoare va apăra interesele unei grupări rivale.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50
Într-adevăr, conducerea FCSB are dreptate să arate cu degetul spre CFR şi Bălgrădean, iar aceştia vor suporta probabil consecinţele. Doar că amenzile sunt simbolice, aşa cum se arată în Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal
Articolul 23 din Regulament
  • n. Omisiunea unui club de a informa, în scris, un alt club cu privire la încheierea unui contract amator sau cu un jucător prefesionist aflat în perioada ultimelor 6 luni de contract cu clubul respectiv; omisiunea unui club de a informa jucătorul, cu minimum 30 de zile înaintea expirării contractului încheiat cu acesta, asupra faptului că nu mai doreşte încheierea unui contract pentru perioada următoare;
  • o. Omisiunea jucătorului de a informa clubul, în scris, cu privire la încheierea unui nou contract cu un alt club în perioada ultimelor şase luni de contract cu clubul la care este legitimat; contestarea cu rea-credinţă de către jucător a semnăturilor de pe documente de plată;
Pentru abaterile prevăzute de art.23, litera n. şi t., clubul în cauză se sancţionează cu penalitate sportivă de 1.500 de lei, dacă ne raportăm la nivelul Ligii 1. Pentru abaterea prevăzută de articolul 23, litera o, jucătorii vor fi sancţionaţi cu o penalitate de 1000 de lei, dacă ne raportăm la Liga 1.
"Fotbalistul îşi alege singur cursul carierei, iar dacă aceasta a fost alegerea lui nu ai ce spune. Probabil că şi-a asumat şi că va suporta prevederile regulamentului", a precizat Hulubei, preşedintele sindicatului fotbaliştilor din România, pentru Digi Sport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39