Federația Poloneză de Fotbal vine cu o propunere pentru FIFA, pentru a îi sprijini pe fotbaliștii străini din Rusia care vor să părăsească echipele lor de club, din cauza războiului din Ucraina, potrivit The Guardian. Federația de la Varșovia a fost una dintre cele mai vocale federații în privința participării echipelor din Rusia în competiții internaționale, iar acum vrea să vină în sprijinul străinilor care se află sub contract cu echipe din Rusia.
Fundașul ucrainean Yaroslav Rakitskyi și-a reziliat contractul cu Zenit St. Petersburg și este de așteptat ca mai mulți fotbaliști să facă același lucru la cluburile lor. În această săptămână, Markus Gisdol, antrenorul lui Lokomotiv Moscova și Daniel Farke, fostul antrenor de la Norwich, care semnase în această iarnă cu Krasnodar, și-au reziliat contractele.
De asemenea, sancțiunile împotriva Rusiei au dus la prăbușirea rublei, iar cluburile din Rusia vor avea mari probleme în ceea ce privește plata salariilor, jucătorii fiind plătiți în euro. În cazul în care jucătorii nu vor reuși să rezilieze contractele, polonezii speră ca perioada de transferuri să fie redeschisă, pentru ca jucătorii care părăsesc Rusia să poată negocia cu alte cluburi.
Liga
Ce sumă este dispusă FC Barcelona să plătească pentru transferul lui Robert Lewandowski
ACUM 16 MINUTE
Citește și:

RUSIA, EXCLUSĂ DE FIFA ȘI UEFA DIN COMPETIȚIILE INTERNAȚIONALE

În urmă cu câteva zile, FIFA și UEFA au luat decizia de a exclude toate echipele naționale și de club din competițiile internaționale.
Astăzi, UEFA a decis să sancționeze și echipele naționale și de club din Belarus, echipele din această țară care evoluează în competiții organizate de UEFA vor fi nevoite să joace partidele de acasă pe teren propriu. Mai mult de atât, partidele în care echipele din Belarus vor fi considerate gazde se vor desfășura fără spectatori.
De asemenea, Comitetul Internațional Olimpic a recomandat eliminarea din toate competițiile a sportivilor și echipelor din Rusia și Belarus, mai multe federații și foruri continentale din mai multe discipline sportive luând deja această decizie. UEFA a decis și să întrerupă contractul de sponsorizare cu Gazprom. Compania petrolieră din Rusia vira anual forului european 48 de milioane de € în calitate de sponsor pentru diverse competiții.
Astăzi au venit și alte sancțiuni împotriva Rusiei și a Belarusului. Comitetul Internațional Paralimpic a exclus sportivii din Rusia și Belarus de la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing, iar EA Sports a anunțat că va retrage echipa națională a Rusiei și toate echipele din Rusia din FIFA 22.
Premier League
Crystal Palace se teme de jocul de artificii al fanilor lui Everton. Ce decizie ar putea lua clubul
ACUM 35 MINUTE
Romanian Liga I
Bonusuri consistente pentru jucătorii CFR-ului după câștigarea titlului! Cât vor încasa fotbaliștii
ACUM 40 MINUTE