Cu un an în urmă, Bayern Munchen traversa o perioadă nefastă, iar totul a culminat cu demiterea lui Niko Kovac de pe banca tehnică a echipei la începutul lui noiembrie 2019. Ca soluție de avarie, Hansi Flick a fost numit la cârma echipei ca antrenor interimar, dar ceea ce a urmat este absolut fabulos.
Din momentul când Flick a preluat echipa, Bayern a pierdut doar 2 meciuri, cu Bayer Leverkusen (30 noiembrie 2019) și Borussia Monchengladbach (7 decembrie 2019), și a făcut un rezultat de egalitate, cu Red Bull Leipzig (9 februarie 2020). De atunci, Bayern Munchen a avut numai victorii, indiferent de competiția în care a jucat, ceea ce este cu adevărat impresionant.
De la reluarea competițiilor după pauza provocată de pandemie, Bayern a câștigat toate meciurile din Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League, devenind prima echipă din istorie care reușește să câștige toate meciurile jucate într-o ediție a celei mai tari competiții intercluburi.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Dacă privim aceste cifre, putem spune că Sevilla a reușit o mare performanță în Supercupa Europei, unde a reușit să termine la egalitate cu bavarezii la finalul celor 90 de minute, având și o șansă mare pe final de a înscrie golul victoriei. Bayern a câștigat în prelungiri, iar formația lui Hansi Flick a ajuns la cel de-al 4-lea trofeu în doar câteva luni, având o serie de 23 de victorii consevutive.
Bilanțul lui Hansi Flick pe banca lui Bayern Munchen
  • Jocuri: 38
  • Victorii: 35
  • Înfrângeri: 2
  • Egaluri: 1
  • Trofee câștigate: 4
  • Goluri marcate: 126
https://i.eurosport.com/2020/08/26/2872211.jpg

Hansi Flick, modest după victoria din Supercupa Europei

Aseară, după ce echipa sa a cucerit Supercupa Europei, Hansi Flick s-a arătat încântat de felul în care au jucat elevii săi, dar a spus că meritele aparțin întregului său staff.
"Nu este niciodată victoria unui singur antrenor, am un grup de experți în fotbal în jurul meu, iar echipa este super entuziastă, cu o stare de spirit minunată, atât la meciuri cât și la antrenamente. Vedem în fiecare zi că ei vor să-și îmbunătățească evoluțiile, iar asta este îmbucurător pentru orice antrenor.", a declarat Flick pentru Sky Sport Germania.
Antrenorul bavarezilor s-a bucurat foarte mult pentru Javi Martinez, care a marcat golul victoriei și a rămas impresionat de felul în care Lewandowski i-a pasat lui Goretska la golul de 1-1: "În primul sfert de oră a trebuit să intrăm în meci, dar am văzut că echipa avea voință, iar modul în care Lewandowski i-a oferit primul gol (lui Goretzka) a fost un deliciu. Martinez a marcat golul victoriei, este o poveste fantastică."
Hansi Flick este pe lista scurtă a nominalizaților UEFA pentru premiul de cel mai bun antrenor al anului, alături de conaționalii săi, Jurgen Klopp și Julian Nagelsmann. După performanța de aseară, Flick are mari șanse să câștige acest premiu individual. Anunțul va fi făcut pe data de 1 octombrie, cu ocazia tragerii la sorți pentru grupele Champions League, care va avea loc la Nyon.
Bundesliga
Bayern Munchen, singura campioană europeană importantă care a avut câștiguri în pandemie
12/01/2022 LA 14:07
Bundesliga
Bayern Munchen, start ratat în 2022! Bavarezii au pierdut acasă cu Gladbach după ce au condus cu 1-0
07/01/2022 LA 21:37