Mijlocașul brazilian a anunțat din primăvară că nu va continua la City, urmând a da curs unei alte provocări odată contractul cu trupa de pe Etihad expirat.
Dorința lui Fernandinho a fost să se întoarcă acasă, în Brazilia, iar acum a ajuns la un acord cu viitoarea formație: sud-americanul va semna un contract pe doi ani cu Atletico Paranaense, club care l-a lansat în fotbalul mare.
După fix 20 de ani de la debut, Fernandinho va reveni la echipa sa de suflet, care are planuri mari în actuala stagiune. Antrenată de Luis Felipe Scolari, Atletico Paranaense visează la titlu, find pe 3 în clasament, după 14 etape, la 5 puncte de liderul Palmeiras.
Premier League
Manchester United, statistici rușinoase cu Brentford! "Diavolii" au alergat cu 14 km mai puțin
ACUM 8 MINUTE
Fernandinho a jucat la City din 2013. "Cetățenii" au plătit pentru el 40 de milioane de € către Șahtior Donețsk, unde evoluase din 2005. Brazilianul este printre numeroșii jucători șlefuiți de Mircea Lucescu ce au ajuns să scrie istorie în fotbalul mare.
Închizătorul de 37 de ani a fost o piesă de bază la City mai multe sezoane, ajungând căpitanul echipei cu care a câștigat 13 trofee. Odată cu înaintarea în vârstă, Fernandinho a jucat tot mai puțin. În ultimul sezon, el a bifat 32 de meciuri în toate competițiile, dar în majoritatea a intrat din postura de rezervă.
Luis Felipe Scolari e unul dintre cei mai mari antrenori brazilieni din toate timpurile. A condus selecao către titlul mondial din 2002, pentru ca ulterior să ducă Portugalia până în finala Euro 2004. Prezența lui pe banca lui Atletico Paranaense a fost decisivă în decizia lui Fernandinho de a reveni la clubul de suflet.

Fernandinho l-a surprins pe Guardiola cu plecarea sa

Fernandinho era cel mai vechi jucător al cetățenilor, iar acesta a anunțat că nu-și va prelungi contractul cu City la conferința de presă de dinaintea returului dintre Atletico Madrid și Manchester City, din sferturile Champions League.
"Vreau să joc. Mă voi întoarce în Brazilia, asta pot să vă spun sigur. Am luat decizia împreună cu familia mea, care este cea mai importantă pentru mine", a spus Fernandinho.
După Fernandinho, la conferința de presă și-a făcut apariția și Pep Guardiola, iar jurnaliștii l-au rugat să-și spună părerea despre decizia brazilianului. Antrenorul campioanei Angliei a fost total surprins de cele auzite și a precizat că nu știa absolut nimic despre anunțul făcut de mijlocaș.
"Poftim? Oh! Nu știam că pleacă. Voi mi-ați spus că pleacă. Nu știam. O să vedem ce se va întâmpla. A fost și este un om important pentru mine. O să discut cu el și o să văd ce facem mai departe", a declarat Guardiola.
Romanian Liga I
Craiova, victorie cu emoții în SuperLigă, în meciul cu CS Mioveni! Oltenii au avut un gol anulat
ACUM 20 MINUTE
Liga
Barcelona pregătește noi transferuri chiar dacă nu l-a înregistrat pe Kounde! Situație incredibilă
ACUM 3 ORE