Campionatul Mondial din Qatar se apropie vertiginos, iar primele emoții pentru echipele calificate vor fi pe data de 1 aprilie, când va avea loc, la Doha, tragerea la sorți a celor 8 grupe. La ora la care se va efectua tragerea la sorți se vor ști numai 29 din cele 32 de echipe care vor juca în Qatar, dar FIFA a explicat astăzi întreaga procedură.
Ultimele 3 echipe calificate se vor afla mai târziu în acest an, în urma meciurilor de baraj. Două dintre ele se vor stabili în urma barajelor intercontinentale: locul 5 din grupa unică preliminară din America de Sud va juca împotriva unei reprezentante a Oceaniei (cel mai probabil Noua Zeelandă), iar locul 4 din grupa preliminară din Amercia Centrală și de Nord se va duela cu o reprezentantă a Asiei, care se va stabili după o confruntare între reprezentativele care termină pe locul 3 în cele două grupe preliminare (probabil Emiratele Arabe Unite și Australia). Aceste două meciuri de baraj între echipe de pe continente diferite vor avea loc pe 13 și 14 iunie, în Qatar.
Celălalt loc va fi ocupat în urma barajului din Europa, amânat din cauza războiului din Ucraina. Țara Galilor și Scoția vor juca în această săptămână în semifinala barajului, iar învingătoarea va întâlni ulterior Ucraina sau Cehia, care se vor duela la o dată care nu a fost anunțată deocamdată de FIFA și UEFA.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM 27 MINUTE
Citește și:

Tragere la sorți Campionatul Mondial din Qatar | Capii de serie se știu în mare măsură

FIFA a anunțat de asemenea cum se va efectua tragerea la sorți din 1 aprilie. Astfel, echipele calificate vor fi împărțite în 4 urne, în funcție de locul ocupat în clasamentul FIFA care se va publica la data de 31 martie. Singura excepție o reprezintă naționala Qatarului, care va avea statutul de cap de serie în Grupa A.
Celelalte 7 echipe care vor fi cap de serie se cunosc în mare măsură, deoarece clasamentul FIFA are șanse aproape nule să sufere modificări importante până la finalul lunii. Totul va depinde însă de cine se va califica dintre Portugalia și Italia, plecând de la premisa că e aproape imposibil ca ambele națiuni să rateze calificarea (Italia joacă în semifinale cu Macedonia de Nord, iar Portugalia întâlnește Turcia, urmând ca învingătoarele să joace între ele pentru un loc în Qatar).
Astfel, oricare dintre cele două națiuni va obține biletele pentru Mondial în urma barajului va fi cap de serie, alături de Qatar, Belgia, Brazilia, Franța, Argentina, Anglia și Spania. Dacă nici Italia, nici Portugalia nu vor obține calificarea, Danemarca va fi al 8-lea cap de serie. Ordinea în clasamentul FIFA va determina și componența urnelor 2, 3 și 4.
Tragerea la sorți se va face după criterii bine stabilite, astfel încât în grupe să nu se întâlnească echipe de pe același continent, cu excepția Europei. "Bătrânul Continent" trimite 13 echipe la turneul final, astfel că în 5 dintre cele 8 grupe vor fi câte două echipe europene.
Europa League
Imaginea teribilă postată de Sebastian Rode după triumful cu Frankfurt în Europa League
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
"Mbappe sau un nou trofeu Champions League?". Ce a răspuns Carlo Ancelotti
ACUM O ORĂ