Arsene Wenger, șeful departamentului de Dezvoltare Globală a fotbalului din cadrul FIFA, a lansat public în urmă cu câteva luni un proiect prin care Campionatul Mondial să aibă loc la fiecare doi ani, nu la fiecare patru, cum se întâmplă în prezent.
Fostul manager al lui Arsenal are susținere totală din partea FIFA, care consideră că această schimbare ar aduce multe beneficii fotbalului. Doar că lumea "sportului rege" a primit cu reticență această propunere, fanii, fotbaliștii, cluburile, ligile profesioniste și federațiile sau confederațiile fiind împotriva acestui plan.
În frunte cu Wenger, FIFA speră în continuare că argumentele sale vor convinge în final pe toată lumea că ideea este una bună, iar francezul susține în aceste zile ședințe on-line cu selecționerii și cu șefii federațiilor pentru a le prezenta avantajele proiectului inițiat de el.
Cupa Mondială FIFA
Cum vor arăta sferturile Cupei Mondiale, dacă favoritele trec de optimi! Se anunță dueluri de gală
ACUM 9 MINUTE
După ce UEFA sau CONMEBOL (Confederația din America de Sud) și-au manifestat deja opoziția pentru intenția celor de la FIFA, se pare că și federațiile naționale iau atitudine în mod particular.
Citește și:

12 federații naționale din cadrul UEFA iau în calcul să părăsească FIFA

Potrivit Associated Press, 12 Federații Naționale din Europa amenință chiar cu părăsirea FIFA, dacă forul mondial va implementa organizarea turneelor finale la fiecare doi ani. Inițiatoarele acestui puci sunt federațiile din țările nordice: Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Islanda și Insulele Feroe. Cauzei acestora li s-ar fi raliat și alte 6 federații din Europa, fără a li se preciza numele, dar cert este că numărul este în continuă creștere.
"Dacă majoritatea decide la FIFA adoptarea propunerii unui Campionat Mondial din doi în doi ani, federațiile nordice vor lua în considerare acțiuni și scenarii mai apropiate de valorile noastre fundamentale, decât ceea ce propune FIFA în momentul de față", a fost comunicatul comun emis de federațiile nordice în urmă cu o săptămână.
Regulamentul FIFA permite oricărei dintre cele 211 federații afiliate să părăsească de bunăvoie forul mondial, în urma unui preaviz de 6 luni de zile, care trebuie depus până la jucătatea fiecărui an calendaristic.
FIFA ar dori ca propunerea inițiată să fie supusă la vot în luna decembrie, iar dacă majoritatea va fi de acord să implementeze noul calendar începând din 2028.
UEFA consideră că fotbaliștii și cluburile vor fi foarte afectate de organizarea turneelor finale la fiecare doi ani, și tocmai de aceea consideră că un vot în acest sens este total inutil, deoarece părțile cele mai importante nu au dreptul de a-și expune opinia, doar federațiile urmând a vota.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Calificările pentru Campionatul European UEFA
El este singurul jucător care ar putea fi decarul echipei naționale. Pe cine a ales Dănuț Lupu
ACUM 25 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Japoniei trage un semnal de alarmă la Mondial. Ce declară acesta înaintea optimilor
ACUM O ORĂ