Scandal uriaș în fotbalul mondial, după ce forul mondial a decis o restricție de 5 zile pentru fotbaliștii care nu au fost lăsați de cluburile din Premier League să meargă la naționale. Brazilia - cu 11 absențe - a fost cea mai vitregită din acest punct de vedere, astfel că fotbaliștii carioca din Anglia nu vor avea drept de joc în etapa 4 din Premier League.
Din primul "11" aliniat de Brazilia contra Argentinei (partidă întreruptă) au lipsit multe nume mari, echipa de start a lui Tite fiind mai degrabă una experimentală (cu jucători precum Weverton, Verissimo, Ribeiro, Gerson, Paqueta sau Barbosa).
Ca atare, cei 11 fotbaliști care nu au dat curs convocărilor, ca urmare a demersurilor cluburilor engleze nu vor juca în acest weekend. Liverpool e cea mai afectată, Alisson, Fabinho și Firmino urmând a lipsi cu Leeds. Și formația lui Bielsa se va confrunta cu o absență - Raphinha.
The Emirates FA Cup
Liverpool a cucerit trofeul FA Cup! "Cormoranii" au învins-o din nou pe Chelsea la penalty-uri
14/05/2022 LA 18:40
Ederson și Gabi Jesus (City), Fred (Manchester United) și Thiago Silva (Chelsea) sunt ceilalți jucători importanți care nu vor avea drept de joc.

Richarlison, iertat de FIFA?

Un caz aparte îl reprezintă Richarlison, în cazul acestuia urmând a se face o excepție. Everton a fost deschisă cu Federația din Brazilia, permițându-i starului să meargă la Jocurile Olimpice, astfel că va fi probabil iertată pentru decizia de a nu îl trimite pe atacant la lot pentru partidele din preliminarii.
Sportsmail notează că Richard Masters, președintele Ligii Profesioniste Engleze, a făcut azi o scrisoare către FIFA și le-a transmis cluburilor că încearcă să găsească o soluție astfel încât fotbaliștii să aibă în cele din urmă drept de joc în weekend.
De notat că toate cluburile din Premier League au decis să nu își lase jucătorii la loturi, dacă naționalele aveau să se deplaseze în zona roșie de COVID-19, dar măsurile punitive luate sunt îndreptate doar împotriva jucătorilor brazilieni care nu au onorat convocările.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid - Chelsea, șansa revanșei pentru semifinala de anul trecut. Ancelotti, pe Stamfrd Bridge
18/03/2022 LA 11:40
Fotbal
Arsene Wenger îl acuză pe un jucător de la Liverpool că a trișat, aseară, cu Inter
09/03/2022 LA 06:38