Scandal uriaș în fotbalul mondial, după ce forul mondial a decis o restricție de 5 zile pentru fotbaliștii care nu au fost lăsați de cluburile din Premier League să meargă la naționale. Brazilia - cu 11 absențe - a fost cea mai vitregită din acest punct de vedere, astfel că fotbaliștii carioca din Anglia nu vor avea drept de joc în etapa 4 din Premier League.
Din primul "11" aliniat de Brazilia contra Argentinei (partidă întreruptă) au lipsit multe nume mari, echipa de start a lui Tite fiind mai degrabă una experimentală (cu jucători precum Weverton, Verissimo, Ribeiro, Gerson, Paqueta sau Barbosa).
Ca atare, cei 11 fotbaliști care nu au dat curs convocărilor, ca urmare a demersurilor cluburilor engleze nu vor juca în acest weekend. Liverpool e cea mai afectată, Alisson, Fabinho și Firmino urmând a lipsi cu Leeds. Și formația lui Bielsa se va confrunta cu o absență - Raphinha.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
IERI LA 07:16
Ederson și Gabi Jesus (City), Fred (Manchester United) și Thiago Silva (Chelsea) sunt ceilalți jucători importanți care nu vor avea drept de joc.

Richarlison, iertat de FIFA?

Un caz aparte îl reprezintă Richarlison, în cazul acestuia urmând a se face o excepție. Everton a fost deschisă cu Federația din Brazilia, permițându-i starului să meargă la Jocurile Olimpice, astfel că va fi probabil iertată pentru decizia de a nu îl trimite pe atacant la lot pentru partidele din preliminarii.
Sportsmail notează că Richard Masters, președintele Ligii Profesioniste Engleze, a făcut azi o scrisoare către FIFA și le-a transmis cluburilor că încearcă să găsească o soluție astfel încât fotbaliștii să aibă în cele din urmă drept de joc în weekend.
De notat că toate cluburile din Premier League au decis să nu își lase jucătorii la loturi, dacă naționalele aveau să se deplaseze în zona roșie de COVID-19, dar măsurile punitive luate sunt îndreptate doar împotriva jucătorilor brazilieni care nu au onorat convocările.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Premier League
Leeds - Liverpool | Istoria unui meci care a produs mereu rivalitate, orgolii și spectacol
12/09/2021 LA 06:43
Premier League
Klopp nu știe încă dacă se va putea baza pe brazilienii suspendați de FIFA. Cum a comentat decizia
10/09/2021 LA 11:58