În ultima perioadă, forurile conducătoare ale fotbalului au operat modificări substanțiale de regulament, sub mai multe aspecte. Introducerea VAR-ului a reprezentat o adevărată revoluție în arbitraj, UEFA a eliminat de curând regulile de calificare în meciurile eliminatorii, eliminând regula golurilor marcate în deplasare, iar calendarul internațional ar putea suferi și el schimbări drastice, FIFA propunând organizarea Campionatului Mondial la fiecare 2 ani.
Reforma în fotbalul mondial ar putea continua și la alte capitole, iar ultima propunere este de-a dreptul uluitoare. Liderii CONMEBOL (echivalentul UEFA din America de Sud) au propus schimbarea duratei pauzei la meciuri, solicitând mărirea acesteia cu 10 minute.
Citește și:
Cupa Mondială FIFA
Raheem Sterling se întoarce în Qatar, la timp pentru duelul cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale
ACUM 29 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

CONMEBOL propune mărirea pauzei dintre reprize

Propunerea nu are la bază creearea unui timp mai mare de odihnă al fotbaliștilor între cele 2 reprize sau acordarea unui răgaz mai mare pentru antrenori de a-și capacita jucătorii, ci totul survine din motive comerciale. O pauză de 25 de minute în loc de 15, cum este în prezent, ar permite televiziunilor să aibă parte de un spațiu mai mare pentru publicitate, ceea ce ar aduce câștiguri mai mari și pentru cluburi, consideră oficialii din America de Sud.
Deși ideea pare una fantasmagorică, FIFA nu a respins-o din start și chestiunea se va discuta în viitoare ședință a Consiliului de Reglemetare al Legilor Jocului din cadrul forului mondial, care va avea loc pe 27 octombrie.
Pe lângă acest subiect, mai marii fotbalului vor analiza și alte schimbări de regulament, cele mai importante fiind cele cu privire la regula off-side-ului, a hențului, sau a obligativității portarilor de a avea măcar un picior pe linia porții în momentul executării loviturilor de la 11 metri.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială s-a încheiat pentru Istvan Kovacs! Decizia FIFA înaintea sferturilor de finală
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Un gigant de 203 cm pentru a-l opri pe Messi: "Sunt pregătit"
ACUM O ORĂ