Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va organiza videoconferinţe pentru a afla părerile selecţionerilor echipelor naţionale în privinţa reformării calendarului internaţional şi în principal legate de ipoteza desfăşurării Cupei Mondiale la fiecare doi ani, a anunţat azi forul mondial.
Punctele pe ordinea de zi sunt ''sănătatea jucătorilor, perioadele pentru meciuri internaţionale, frecvenţa Cupei Mondiale FIFA şi altele'', potrivit comunicatului FIFA.
Ligue 1
Mbappe, noi dezvăluiri despre transferul ratat la Real Madrid și viața la PSG cu Neymar și Messi
ACUM 22 MINUTE

FIFA nu se lasă și face încă un pas în tentativa de a organiza Cupa Mondială la fiecare 2 ani

Francezul Arsene Wenger este unul dintre protagoniștii acestui proiect și spune că punctul de vedere al selecţionerilor echipelor naţionale este foarte important. ''Nu avem prea des ocazia de a ne reuni pentru a face schimbări. Trebuie, deci, să profităm de șansa dialogului când este prezentă. Este cea mai bună metodă pentru a proteja locul pe care îl ocupă fotbalul în lume şi a face sportul nostru cu adevărat mondial'', a adăugat fostul manager al clubului Arsenal, în prezent directorul de dezvoltare pentru fotbalul mondial al FIFA.
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3070723.jpg
Francezul doreşte să existe o competiţie pentru echipe naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială cu competiţiile continentale, iar calificările să aibă loc doar în luna octombrie sau în martie. Un raport complet ar urma să fie publicat de FIFA în luna noiembrie, înaintea unei reuniuni ''globale'' până la finalul anului.
Ideea organizării unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani începând din 2028 este respinsă ferm de UEFA şi de grupurile de suporteri, în principal.
În Franţa, preşedintele Federaţiei, Noel Le Graet, a declarat la începutul acestei luni că nu nu s-ar opune acestui proiect, dar Didier Deschamps, selecţionerul echipei Franţei, campioana mondială, s-a arătat mai rezervat faţă de o reformă a competiţiei, care ar da sentimentul ''banalizării'' ei.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agrepres
Premier League
Who’s better | Jordan Pickford-Aaron Ramsdale, duelul portarilor în Everton-Arsenal
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Toni Petrea, despre motivul pentru care FCSB a câștigat meciul cu UTA Arad: "Jucătorii nu au cedat"
ACUM O ORĂ