Președintele FIFA a propus în cadrul organismului pe care îl conduce să introducă o nouă regulă privind împrumuturile de jucători. Multe echipe mari "profită de pe urma fotbaliștilor care nu au șanse să evolueze vreodată la clubul mamă", după cum notează New York Times.
Astfel, nu doar că se obțin sume importante din împrumuturi, pe seama unor jucători care semnează de cele mai multe ori din postura de fotbaliști liberi de contract, atrași de numele clubului, dar se barează și posibilitatea ca majoritatea cluburilor mici să aibă acces la jucătorii respectivi.
Nu în ultimul rând, împrumutul a atâția jucători poate crea o adevărată rețea, astfel că în momentul în care "clubul mamă" joacă împotriva unei echipe unde are fotbaliști împrumutați se pot naște discuții privind corectitudinea partidei.
Premier League
Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă după 505 zile
ACUM 17 ORE
FIFA va încerca din sezonul 2021-2022 să limiteze numărul jucătorilor pe care un club are dreptul să îi împrumute la 8, pentru ca apoi, un an mai târziu, un club să poată trimite doar 6 fotbaliști sub formă de împrumut la alte formații.

Atalanta a avut 76 de jucători împrumutați sezonul trecut

Fără un regulament în vigoare privind împrumuturile, s-a ajuns la situații absurde, ca în cazul Atalantei, anul trecut. Formația din Serie A a avut 76 de fotbaliști împrumutați, dar doar Franck Kessie și Andreas Cornelius merită menționați. În rest a fost vorba în mare parte de jucători sub 20 de ani, care au evoluat în diviziile inferioare din Italia.
Echipele cu cei mai mulți jucători împrumutați, sezonul trecut
  • Atalanta - 76
  • Juventus - 47
  • Chelsea - 41
  • Manchester City - 30
  • Inter - 26

FIFA va limita și influența impresarilor

Agenți ca Mino Raiola sau Jorge Mendez au ajuns, prin influența pe care o au, să influențeze decisiv transferurile. Astfel, Raiola a câștigat în 2016, când Pogba a revenit la United, nu mai puțin de 35 de milioane de lire în urma tranzacției.
Influența agenților e extrem de toxică, nu de puține ori fotbaliști importanți dorind cu orice preț un transfer, doar pentru că au fost convinși de agenți. Noua regulă gândită de Infantino va limita câștigurile impresarilor. Se discută despre un procent de 3% pe care îl vor primi de la jucător și de la clubul care îl cumpără și de un maximum 6% care să vină dinspre clubul care vinde.
Agenții au aflat deja de această regulă și au amenințat că vor acționa FIFA în tribunal dacă se va ajunge la o asemenea hotărâre.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
ACUM 19 ORE
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48