Regula off-side-ului este poate cel mai greu de interpretat de arbitri. Introducerea VAR a eliminat o parte din controversele generate de această regulă și oficialii iau acum mult mai multe decizii corecte. Totuși, există multe faze care stârnesc în continuare discuții, iar conducătorii fotbalului continuă să caute soluții pentru înlăturarea lor.
Oamenii de știință au pus pe picioare un sistem care să vină în ajutorul fotbalului, depistând aproape în timp real cand este off-side și când nu. FIFA a testat cu succes această nouă tehnologie la Cupa Arabiei, competiție care s-a desfășurat în prima parte a lunii decembrie și care a fost câștigată de Algeria.
Citește și:
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
ACUM 9 MINUTE

FIFA pregătește introducerea off-side-ului automat

Fostul mare arbitru internațional Pierluigi Collina, director al comisiei de arbitraj FIFA, a oferit câteva explicații despre felul în care forul mondial încearcă să elimine greșelile de arbitraj prin introducerea acestei tehnologii.
"VAR a avut un impact pozitiv în fotbal și numărul de greșeli majore s-a diminuat. Există aspecte la care poate fi îmbunătățit, iar offside-ul este unul dintre ele. Suntem conștienți că procesul de verificare a off-side-urilor poate dura mai mult decât e mormal. Suntem, de asemenea, conștienți că poziționarea liniilor poate să nu fie 100% precisă.
Din acest motiv, FIFA dezvoltă o tehnologie care ar putea oferi răspunsurile mai rapide și mai precise. Acest lucru este cunoscut sub numele de offside semi-automat", a spus Collina, citat de Marca.
Johannes Holzmuller, directorul pentru tehnologie și inovație în fotbal din cadrul FIFA, a detaliat și a menționat că tehnologia se va baza pe urmărirea umbrelor. Deasupra terenurilor vor fi instalate între 10 și 12 camere care urmăresc în timp real jucătorii. Datele sunt procesate în timp real de un soft special conceput și transmise în camera VAR, unde arbitri vor lua deciziile mult mai repede decât se întâmplă la unele faze din prezent.
https://i.eurosport.com/2021/12/29/3278044.jpg
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM 16 MINUTE
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM O ORĂ