Finala Campionatului Mondial din Germania (Franța-Italia) a marcat ieșirea din scenă într-un mod neplăcut a lui Zinedine Zidane. După ce a deschis scorul din penalty, executându-l cu o scăriță superbă pe Buffon, actualul antrenor de la Real Madrid a fost eliminat în prelungirile partidei. Italia a câștigat în final la penalty-uri (5-3-Trezeguet a ratat la francezi), iar meciul a fost ultimul jucat de Zidane în fructuoasa lui carieră.
Zidane a văzut cartonaș roșu în minutul 110, după ce l-a lovit brutal, cu capul în piept, pe Marco Materazzi, care îl provocase constant pe toată durata partidei. La vremea respectivă, presa din Hexagon a scris că mai mulți jucători au fost foarte supărați pe Zidane, acuzându-l că nu a fost capabil să-și mențină calmul într-un moment atât de important.
Fotbal
UEFA amenință Sporting Lisabona cu excluderea din competițiile europene pentru trei ani
ACUM 10 MINUTE
https://i.eurosport.com/2010/06/07/614125.jpg

Zidane și-a cerut scuze coechipierilor după ce a fost eliminat în finala CM din 2006

La aproape 15 ani distanță de ala acel meci, Mikael Silvestre, fost component al Franței, a dezvăluit care a fost reacția lui Zidane la finalul partidei:
"Era deja în vestiar înaintea noastră, făcuse dușul deja și și-a cerut scuze. Nu știam de ce își cere scuze. Abia când m-am dus la zona mass-media, am văzut reluarea cu momentul în care l-a lovit pe Materazzi și mi-am zis: wow, wow, wow, OK. Zidane a fost introvertit, dar trebuia să-și fi dat seama că, înainte de acel incident, el adunase deja zece cartonașe roșii în carieră. Au fost momente în care el își pierdea cumpătul, dar uneori o mulțime de genii își pierd capul.", a declarat Silvestre pentru Talk Sport.
Fotbal
Georginio Wijnaldum, dornic să revină în Premier League. De ce nu mai vrea să continue la PSG
ACUM 37 MINUTE
Fotbal
Fotbalul nu mai este cel mai urmărit sport din România! Ce a detronat "sportul rege"
ACUM O ORĂ