Finala Campionatului Mondial din Germania (Franța-Italia) a marcat ieșirea din scenă într-un mod neplăcut a lui Zinedine Zidane. După ce a deschis scorul din penalty, executându-l cu o scăriță superbă pe Buffon, actualul antrenor de la Real Madrid a fost eliminat în prelungirile partidei. Italia a câștigat în final la penalty-uri (5-3-Trezeguet a ratat la francezi), iar meciul a fost ultimul jucat de Zidane în fructuoasa lui carieră.
Zidane a văzut cartonaș roșu în minutul 110, după ce l-a lovit brutal, cu capul în piept, pe Marco Materazzi, care îl provocase constant pe toată durata partidei. La vremea respectivă, presa din Hexagon a scris că mai mulți jucători au fost foarte supărați pe Zidane, acuzându-l că nu a fost capabil să-și mențină calmul într-un moment atât de important.
UEFA Europa Conference League
Petrescu îl critică pe Șumudică, după Jablonec-CFR 1-0: "Nu eu am făcut pregătirea și transferurile"
ACUM 2 ORE
https://i.eurosport.com/2010/06/07/614125.jpg

Zidane și-a cerut scuze coechipierilor după ce a fost eliminat în finala CM din 2006

La aproape 15 ani distanță de ala acel meci, Mikael Silvestre, fost component al Franței, a dezvăluit care a fost reacția lui Zidane la finalul partidei:
"Era deja în vestiar înaintea noastră, făcuse dușul deja și și-a cerut scuze. Nu știam de ce își cere scuze. Abia când m-am dus la zona mass-media, am văzut reluarea cu momentul în care l-a lovit pe Materazzi și mi-am zis: wow, wow, wow, OK. Zidane a fost introvertit, dar trebuia să-și fi dat seama că, înainte de acel incident, el adunase deja zece cartonașe roșii în carieră. Au fost momente în care el își pierdea cumpătul, dar uneori o mulțime de genii își pierd capul.", a declarat Silvestre pentru Talk Sport.
UEFA Europa Conference League
Jablonec - CFR 1-0. Meci modest făcut de formația lui Dan Petrescu în grupele Conference League
ACUM 2 ORE
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
ACUM 2 ORE