Majoritatea oamenilor consideră că sportivii în general și fotbaliștii în special sunt o categorie aparte în societate, un grup de oameni foarte bogați, care duc o viață lipsită de griji. Greșelile făcute de aceștia în afara sportului sunt imediat taxate de opinia publică, care vede de obicei doar partea plină a paharului din viețile sportivilor de performanță.
Așa se întâmplă și această perioadă extrem de dificilă din cauza pandemiei, când mai mulți sportivi au fost depistați pozitiv la coronavirus, lucru care a atras reacții virulente din partea publicului. Fotbaliștii repectivi au fost atacați, fiind catalogați iresponsabili, pentru că au încălcat normele de siguranță și au periclitat astfel buna desfășurarea a competițiilor.

FIFPro apără imaginea fotbaliștilor

Premier League
Tottenham, refuzată de Franck Kessie. Starul lui AC Milan era una din cele două ținte ale lui Conte
ACUM 36 MINUTE
În urma acuzelor tot mai dese la adresa jucătorilor de fotbal privind responsabilitatea lor socială, FIFPro a intervinit în apărarea acestora printr-un comunicat oficial, publicat astăzi, în care a spus că fotbaliștii fac eforturi pentru a se implica în combaterea efectelor provocate de pandemie: ”Fotbaliștii și sportivii profesioniști din toate sporturile au dezvoltat inițiative incredibile în întreaga lume pentru a ajuta comunitățile, cluburile și echipele lor, iar adesea și coechipierii lor”, a fost declarația secretarului general al FIFPro, Jonas Baer-Hoffmann.
”Percepția publică conform căreia sportivii nu respectă responsabilitatea socială nu ar putea fi mai greșită”, a adăugat acesta în apărarea sportivilor.
https://i.eurosport.com/2020/03/11/2792980.jpg

41% dintre fotbaliști își primesc salariile cu întârziere

Credința că fotbaliștii duc o viață lipsită de griji și bogată a determinat fanii și publicul larg să lanseze deseori acuze grave la adresa acestora. Pentru apărarea lor organizația mondială a fotbaliștilor a publicat în raportul respectiv cifre exacte care arată contrariul, spunând că viața majorității jucătorilor în această perioadă este incertă. Conform acestor cifre, viața fotbaliștilor din întreaga lume nu este chiar atât de roz, excepție făcând bineînțeles cei care joacă la cel mai ridicat nivel, însă aceștia sunt doar o mică parte din totalul acestei bresle.
”Credința că fotbaliștii duc o viață lipsită de griji și înstărită a determinat fanii și publicul larg să aibe așteptări prea mari în ceea ce privește responsabilitatea comună a jucătorilor în lupta împotriva virusului. Dar mulți jucători în această perioadă s-au bazat chiar pe pachete alimentare și ajutor financiar pentru a supraviețui.”, se arată în comunicatul FIFPro.
”Conform cifrelor furnizate de FIFPro, 45% dintre jucători câștigă mai puțin de 1.000 de dolari (aproximativ 888 de euro) pe lună, 41% își primesc salariile cu întârziere, în timp ce majoritatea jucătorilor câștigă mai puțin de 600 de dolari (în jur de 525 de euro) pe lună.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 5 ORE
Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM 5 ORE