PA Sport

Fikayo Tomori, pregătit pentru debutul în reprezentativa de seniori a Angliei

Fikayo Tomori, pregătit pentru debutul în reprezentativa de seniori a Angliei

09/10/2019 la 16:08Actualizare 09/10/2019 la 17:14

Fikayo Tomori, fundașul central în vârstă de 21 de ani al celor de la Chelsea, a fost convocat de selecționerul Angliei, Gareth Southgate, pentru partidele cu Cehia, respectiv Bulgaria, meciuri contând pentru preliminariile Campionatului European de anul viitor.

Fost internațional de tineret U20, pentru care a acumulat trei selecții, Tomori a fost născut la Calgary, Canada, din părinți nigerieni, însă de la o vârstă fragedă a trăit în Anglia, alături de familia sa, reprezentând selecționatele U19, U20 și U21 ale ”Three Lions”.

Jucătorul crescut în academia celor de la Chelsea s-a arătat foarte surprins de convocarea primită din partea lui Gareth Southgate.

"Depinde cum e privită această situație. Faptul că sunt eligibil pentru trei țări diferite este un lucru benefic, însă în același timp reprezintă o dificultate pe plan fotbalistic. Nu m-am așteptat să fiu în lotul Angliei la startul acestui sezon, iar în momentul în care am primit convocarea din partea domnului Southgate, nu am putut decât să accept această onoare. Este puțin dificil, dar este un vis devenit realitate. Crescând în Anglia și văzând toți acești jucători mari evoluând pe Wembley, a fost un sentiment de nedescris. Am încercat să mă bucur de acest moment pe cât de mult posibil, dar a fost un moment plin de mândrie pentru mine."

De asemenea, Fikayo Tomori a ținut să adreseze mulțumiri actualului antrenor al celor de la Chelsea, Frank Lampard.

"Îi datorez foarte mult lui Frank. Mă ajută foarte mult în timpul antrenamentelor și pentru el, să aibă încredere în mine atunci când rezultatele nu erau satisfăcătoare sau atunci când am dezamăgit, este tot ceea ce pot cere din partea sa. Întorcându-mă la Chelsea în acest sezon, am realizat că minutele de joc la nivelul primei echipe nu erau garantate, așa că a trebui să muncesc din greu și va trebui să continui a depune un efort maxim atât la antrenamente, cât și în timpul partidelor pentru a îmi menține locul ca titular în această echipă."

În următoarea etapă din Premier League, Chelsea o va înfrunta pe teren propriu pe Newcastle United, meci transmis în direct de Eurosport.