Anett Kontaveit avea deja calificarea "în buzunar", din postura de câștigătoare a grupei, după cele două victorii reușite la Guadalajara. Mult mai montată, Muguruza s-a impus cu 6-4, 6-4 în fața jucătoarei din Estonia, cea care avea 12 meciuri la rând câștigate și care e considerată de mulți principala favorită la câștigarea titlului.
În semifinale, Muguruza o va întâlni pe compatrioata sa, Paula Badosa, care a câștigat cealaltă grupă. Este pentru prima oară în istorie când Spania dă două semifinaliste la un Turneu al Campionilor. Spania e astfel sigură de prezența în finală, Badosa sau Muguruza urmând să fie prima jucătoare iberică de la Arantxa Sanchez-Vicario, în 1993, care să evolueze cu titlul pe masă.
Debutantă la Turneul Campioanelor în 2015, Muguruza ajunsese atunci în semifinale, pentru ca la următoarele ediții la care a participat să nu mai treacă vreodată de grupe.
Fotbal
Reacția lui Lewandowski după ce Messi l-a bătut la limită pentru Balonul de Aur 2021
ACUM 5 MINUTE
"E incredibil, nu știam aceste date despre istoria competiției. Din 1993 nu am mai avut o finalistă...m-am născut în acel an. E incredibil că au mai rămas doar 4 jucătoare în competiție și două sunt din Spania. Sunt convinsă că eu și Paula vom face un meci mare, care să placă publicului și cea mai bună va merge mai departe", a spus Muguruza după victoria contra lui Kontaveit, potrivit wtatennis.com.
CITEȘTE ȘI:
MATTEO BERRETTINI, NEVOIT SĂ SE RETRAGĂ DIN MECIUL CU ALEXANDER ZVEREV DE LA TURNEUL CAMPIONILOR

Pliskova, revenire incredibilă la Turneul Campioanelor

În celălalt meci al grupei, Karolina Pliskova (cap de serie numărul 3), a trecut de învingătoarea de la Roland Garros, Barbora Krejcikova (cap de serie numărul 2). S-a terminat 0-6, 6-4, 6-4 în favoarea Karolinei, care a avut o revenire de senzație, de la 0-6, 2-4.
Din nefericire pentru cele două cehoaice, ele părăsesc competiția, clasându-se pe locurile 3 și 4 în grupa din care Kontaveit și Muguruza au mers mai departe.
Badosa are câștigată cealaltă grupă, cum am menționat anterior, locul doi (adversara lui Kontaveit din penultimul act) urmând a se decide în meciul direct Sakkari - Sabalenka. Ambele au câte o victorie și o înfrângere înainte de meciul de luni noapte.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Balonul de Aur 2021 | Messi, pentru a 7-a oară cel mai bun fotbalist al lumii! Toții laureații serii
ACUM 7 ORE
Fotbal
Fiecare vot a contat. Diferența dintre Messi și Lewandowski în lupta pentru Balonul de Aur 2021
ACUM 8 ORE