Douăsprezece mari cluburi europene au anunţat în luna aprilie că doresc să formeze o ligă separată, însă proiectul s-a dezintegrat câteva zile mai târziu, după retragerea celor şase cluburi engleze implicate (Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Manchester City şi Tottenham) şi apoi a altor trei echipe, Atletico Madrid, AC Milan şi Inter Milano.
Doar FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino continuă să susţină în prezent acest plan.

Florentino Perez: "Este un proiect care va implementa, în sfârşit, controale financiare care sunt strict respectate"

Fotbal
Cum s-a votat în fiecare țară la Balonul de Aur. Olandezii s-au răzbunat pe Messi
ACUM O ORĂ
"Este un proiect care va implementa, în sfârşit, controale financiare care sunt strict respectate şi împiedică proliferarea situaţiilor inacceptabile în care cluburile primesc sprijin financiar nediscriminatoriu din partea statelor sau altor surse. Această practică nedemnă de Uniunea Europeană falsifică competiţia şi duce fotbalul în ruină financiară", a spus Florentino Perez sâmbătă, în cadrul Adunării generale a clubului Real Madrid.
Acesta a mai afirmat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, le-a dat informaţii false fanilor fotbalului, pentru a discredita crearea Super Ligii europene.
"Cluburile au fost ameninţate cu sancţiuni care nu sunt în concordanţă cu litera legii, iar preşedinţii de club au fost insulaţi. Cum este posibil ca preşedintele UEFA să-l insulte pe preşedintele lui Juventus, unul dintre cele mai vechi şi mai prestigioase cluburi, cu cuvinte care nu pot fi reproduse aici? Presiunea şi ameninţările exercitate de UEFA au ajuns la o asemenea extremă încât nouă dintre cee 12 cluburi au fost nevoite să anunţe public că se retrag din proiect, indiferent de angajamentele pe care le semnaseră şi nu puteau fi legal încălcate", a adăugat conducătorul spaniol.
Florentino Perez a ţinut totodată "să-i reamintească preşedintelui UEFA cine este Real Madrid". "Santiago Bernabeu (legendarul preşedinte care condus clubul Real Madrid între 1943 şi 1978 - n.red) a primit ameninţări timp de doi ani pentru crearea Cupei Europei. Nu vom ceda", a adăugat conducătorul celui mai titrat club din fotbalul european.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255803.png
Fotbal
CFR Cluj, amendată de UEFA cu 200.000 de euro
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Clinceni - Dinamo 1-0 | Rednic a reacționat vehement după înfrângerea dură în fața ultimei clasate
ACUM 3 ORE