În momentul în care a acceptat să meargă în Turcia, mulți s-au gândit că fostul atacant al lui Brighton a luat în considerare faptul că va avea o concurență mai puțin puternică și, în consecință, va avea oportunitatea să evolueze constant. Cu siguranță, la "pescăruși" românului îi era extrem de greu să fie titular, în condițiile în care în această vară englezii i-au adus pe Trossard și Maupay, jucători pe care au plătit sume impresionante și care au făcut deja partide bune.
Nici la Istanbul misiunea nu va fi tocmai ușoară, judecând după faptul că gruparea "cim-bom" l-a adus și pe Falcao, însă în hotărârea lui Andone a contat și salariul oferit de turci.

Florin Andone va câștiga o avere la Galatasaray

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
Galata îl urmărește pe internaționalul român de mai mulți ani, fiind în discuții avansate pentru un transfer încă de pe vremea când atacantul impresiona în tricoul lui "Super Depor". Nu s-a ajuns la un acord atunci, însă oficialii grupării de pe Bosfor au reluat acum tratativele și l-au convins.
Nu doar cu promisiunea că va avea o șansă în plus să fie titular constant, ci și cu un salariu impresionant. Potrivit presei de la Istanbul, Andone va primi 2,4 milioane de euro în acest sezon, aproape dublu față de cât câștiga la Brighton.
În acest context, vârful a devenit de departe cel mai bine plătit jucător român, fiind singurul care trece de granița celor două milioane de euro/anual.
Doar cinci alți fotbaliști din România reușesc să câștige într-un an mai mult de un milion de euro: Alexandru Maxim, Ștefan Radu, Ciprian Tătărușanu și Vlad Chiricheș.

Top salarii jucători români în 2019

1. Florin Andone (Galatasaray) - 2,4 milioane de euro
2. Alexandru Maxim (Mainz) - 1,5 milioane de euro
3. Ștefan Radu (Lazio) - 1,4 milioane de euro
4. Ciprian Tătărușanu (Lyon) - 1,2 milioane de euro
5. Vlad Chiricheș (Sassuolo) - 1 milion de euro
5. Romario Benzar (Lecce) - 1 milion de euro
5. Răzvan Marin (Ajax) - 1 milion de euro
5. George Pușcaș (Reading) - 1 milion de euro

Florin Andone

Credit imagine: PA Sport

Florin Andone, doar împrumutat la Galatasaray

Internaționalul român a semnat cu Galata în ultima zi de mercato, această mutare fiind una neanunțată. Turcii au plătit 700.000 de euro pentru împrumutul vârfului în acest sezon, aceștia deținând și o clauză de cumpărare definitivă a atacantului, pentru 2,5 milioane de euro.
Deși salariul lui Andone pare unul impresionant, Galata investește din nou enorm pentru a reveni în prim planul fotbalului european. Falcao este o lovitură de imagine, dar și un fotbalist care poate înscrie mai mult de 20 de goluri pe sezon, astfel că turcii i-au oferit "un munte" de bani: 16 milioane de euro anual.
6 milioane de euro a plătit Brighton, în 2018, pentru transferul lui Andone, de la Deportivo La Coruna.
29 de meciuri a adunat Florin Andone pentru Brighton, în toate competiţiile, marcând 6 goluri.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28