România U21 se întoarce în această seară în Italia, acolo unde în 2019 s-a calificat în semifinalele Campionatului European. Selecționata condusă de Florin Bratu va înfrunta, de la ora 18:30, reprezentativa similară a Italiei, la Frosinone.
Într-un interviu acordat pentru FRF TV, antrenorul a vorbit despre atmosfera de la lot și despre adversar. Jocul face parte din programul de pregătire al naționalei pentru EURO 2023, competiția U21 pe care România o găzduiește alături de Georgia.
Cupa Mondială FIFA
Tite, OUT de la naționala Braziliei după eliminarea de la Mondial! Cine e dorit în locul lui
ACUM 29 MINUTE
"Venim după aproape 8 zile de muncă, de antrenament foarte bune. La lot este o atmosferă bună. Acum vine acest meci împotriva Italiei, foarte interesant pentru noi, pentru echipă, pentru staff. Vrem să punem în practică tot ce am lucrat la antrenament", a declarat Florin Bratu.

Florin Bratu: "Au o șansă importantă să joace pentru România under 21"

De la reunirea lotului, la începutul săptămânii trecute, selecționerul a pierdut 6 jucători din motive medicale, cei mai mulți venind cu probleme de la echipele de club.
"Din fericire, am reușit să-i înlocuim cu jucători pe care îi aveam în plan. Pentru mine toți jucătorii sunt foarte importanți. Știu ce au de făcut, au o șansă importantă să joace pentru România under 21 și sper ca la ora partidei să fie pregătiți pentru acest test foarte important", a susținut fostul atacant.
Florin Bratu a declarat după ce a preluat naționala U21 că își dorește să creeze un nucleu de 15 jucători în drumul spre turneul final.
"În mare parte, da, am reușit acest lucru. Dar încă mai avem meciuri amicale, încă mai vedem jucători. Avem și băieți accidentați în momentul de față, importanți pentru România U21. Vom vedea ce se va întâmpla cu ei, sper să-și revină rapid și să-i vedem pe cât mai mulți dintre ei la următoarea acțiune. Dar, într-adevăr, sunt jucători din acel nucleu pe care eu mă bazez. Și vreau să fie din ce în ce mai mulți", a precizat selecționerul.
Marius Corbu este surpriza plăcută. Mă bucură revenirea lui Radu Drăgușin. L-am văzut în această acțiune și e Louis Munteanu. Sunt jucători importanți pe care ne bazăm, alături de un nucleu cu băieți născuți în 2000/01. Cu toții trebuie să strângem forțele, să adunăm energia pozitivă, iar meci cu meci să o vedem transpusă în rezultate. Până la urmă, doar într-un climat de rezultat putem crește", Florin Bratu

"Toate meciurile sunt oficiale pentru mine"

În ceea ce privește partida amicală împotriva Italiei, Florin Bratu a declarat: "Întâlnim o forță importantă în Europa, chiar și la U21, dar este un challenge important pentru noi ca și echipă, vreau să văd o reacție bună din partea noastră. Avem un lot tânăr, cu entuziasm și vreau să văd personalitate, vreau să văd ambiție și să ne luptăm, de ce nu, de la egal la egal, pentru a obține un rezultat bun".
Deși România nu va avea niciun meci oficial până la Euro 2023, fiind direct calificată, selecționerul a susținut că toate partidele de pregătire le tratează ca și cum ar fi oficiale: "Toate meciurile sunt oficiale pentru mine, pentru echipă, atât timp cât avem atitudine, determinare. Le luăm ca atare și înseamnă că jucătorii au înțeles mesajul. Sunt meciuri în teorie amicale, dar cu conotații oficiale, pentru că la acest nivel fiecare națiune vrea să câștige. Și pentru a le pune probleme, trebuie să fii puternic din toate punctele de vedere".

Lotul României care a făcut deplasarea în Italia

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilárd Gyenge (FC Csikszereda Miercurea Ciuc);
FUNDAȘI: Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Marco Ehmann (Dinamo), Rareș Ispas (Sepsi OSK);
MIJLOCAȘI: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Rareș Ilie (FC Rapid), David Miculescu (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB);
ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Modric, mesaj absolut superb pentry Rodrygo, care a ratat primul penalty al Braziliei, cu Croația
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Sepsi și FC Voluntari au remizat în primul meci din a 20-a etapă a SuperLigii
ACUM O ORĂ