Fostul antrenor al lui Dinamo îi va conduce în 2023 pe tricolorii mici la turneul final care se va desfășura în România.
Florin Bratu a acordat un interviu pentru 27sportas.ro, în care a abordat mai multe subiecte, printre care situația sa în antrenorat, cariera de selecționer, Dinamo și derby-ul cu Rapid, care va avea loc sâmbătă, în etapa a 28-a din Liga 1.
"Este mult mai greu pe bancă decât pe teren. Și asta pentru că aici trebuie să gestionezi foarte bine cei 25 de jucători pe care îi ai la dispoziție, plus staff-ul tau, plus oamenii de lângă tine. Trebuie să fii foarte polivalent, trebuie să ai o inteligență fantastică, trebuie să fii foarte maleabil. Dar cum spun eu, să oferi o iubire exigentă. Dar lucrul acesta mă provoacă. Îmi place enorm să lucrez cu oamenii și în același timp să îi dezvolt.
Fotbal
Antonio Conte, ademenit cu 6 transferuri de marcă pentru a continua la Tottenham! Lista londonezilor
ACUM O ORĂ
Sunt mândru că am câstigat trofee importante cu Rapid și cu Dinamo. După aceste două echipe, cele mai importante momente au fost atunci când am debutat pentru naționala U21 cu o victorie importantă cu Ungaria acolo unde am și înscris două goluri. Iar după doi ani am debutat și la prima reprezentativă. Sunt momente pe care nu le voi uita niciodată și care mi-au rămas în suflet."
CITEȘTE ȘI:

Florin Bratu își dorește să revină la Dinamo

Selecționerul României U21 nu se aștepta ca Dinamo să ajungă într-un punct în care se luptă pentru evitarea retrogradării și este de părere că jucătorii, alături de staff-ul tehnic, trebuie să își propună evitarea retrogradării cu orice preț: "Nu mă așteptam să aibă această întorsătură clubul Dinamo. S-au întâmplat acolo foarte multe lucruri în neregulă. Acum ca și selecționer am rămas doar un simplu susținător. Nu pot decât să mă gândesc că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, iar acest club mare și iubit se va pune pe picioare și va redeveni acel club care se bătea la trofee an de an. Și sper ca și în acest an să se salveze de la retrogradare și toată societatea, toți oamenii care sunt la Dinamo în momentul de față pornind de la partea administrativă, staff și în primul rând jucători să tragă cu dinții de această șansă pe care o au acum de a se salva. Iar în anii următori să fie doar o lecție ceea ce se întâmplă acum și să tragă cunostințele necesare pentru a nu mai trece prin situațiile acestea dificile.
Salvarea de la retrogradare trebuie să fie scopul final. Cu asta trebuie să se culce și să se trezească cei de la Dinamo. Singurul scop, obiectiv comun al celor de acolo este evitarea retrogradării. Cred că sunt conștineți de asta și mă bazez pe acest lucru."
În 2018, Florin Bratu a antrenat-o pe Dinamo, cu care a câștigat play-out-ul Ligii 1, obiectiv ce pare nerealist în acest moment pentru trupa din Ștefan cel Mare. Ulterior, acesta a fost îndepărtat de pe banca tehnică în sezonul următor, din cauza rezultatelor neconvingătoare. Acum, Bratu speră să revină la Dinamo și să se lupte pentru câștigarea trofeelor: "Am fost antrenor la Dinamo cu o onoare fantastică. Mă bucur că am rămas cu lucruri importante după acel mandat. Am promovat nouă jucători tineri. Am câstigat un play-out într-o situație dificilă. Am încercat cât am putut și cât am fost susținut să formez un grup, o echipă. Mi-aș fi dorit să fie mai mult timp pentru mine. Nu s-a reușit acest lucru. Dar probabil că în viitor voi reveni la Dinamo. Mult mai puternic, mai bun pentru a duce Dinamo acolo unde îi este locul, tot timpul pe podium.
Am jucat în foarte multe derby-uri. În astfel de meciuri nu există favorite certe, chiar dacă în ultimile două dueluri dintre Dinamo și FCSB s-a văzut un oarecare dezechilibru. Eu cred însă că ambițiile, orgoliile, suporterii sunt de ambele părți și vor încerca să aducă echipele lor la un nivel mare. Valoarea individuală a jucătorilor e posibil să se vadă pe teren și să vedem un meci bun spre foarte bun. Iar eu la asta mă aștept de la acest derby", a spus Bratu, pentru 27sportas.ro.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM 2 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
ACUM 2 ORE