Bratu speră ca jocul să se poată disputa în condiţii normale, ţinând cont că amicalul cu Anglia a fost anulat din cauza unor cazuri de coronavirus apărute în rândul jucătorilor oaspeţi.
Fostul atacant va conduce naţionala pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Tânărul tehnician îi cunoaşte pe majoritatea dintre jucători, ţinând cont că a mai lucrat cu ei la naţionala U19 în trecut.

Bratu, precaut înainte de meciul cu Georgia: "M-am blocat un pic"

Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM O ORĂ
Antrenorul echipei naţionale de tineret nu se aştepta ca amicalul cu Anglia să fie anulat din cauza unor cazuri de coronavirus, sperând că totul va fi ok pentru meciul cu Georgia: "Cât timp există acest virus e normal să ne temem că se poate amâna sau anula orice meci. La noi totul este OK acum, sperăm ca şi georgienii să fie testaţi negativ şi să se dispute meciul pentru că de aceea stăm de 10 zile în cantonament".
"Când am aflat că nu se dispută amicalul cu Anglia m-am blocat un pic. Pentru că voiam să văd jucătorii într-un meci bun, un meci greu... însă ne-am schimbat repede programul", a menţionat fostul atacant dinamovist.
De asemenea, Florin Bratu a precizat obiectivele pe care şi le propune la naţională, dar şi ce urmează pentru micii tricolori în viitorul apropiat: "Pentru noi e un avantaj că jucăm amicale până la turneul final pentru că nu avem presiune. Dar în acelaşi timp avem obiective importante, mai exact formarea unui lot competitiv pentru Campionatul European din 2023. Şi pentru asta ne trebuie o formă sportivă bună cumulată cu rezultate. Nu poţi creşte dacă nu ai rezultate în spate. Iar pentru mine nu există meciuri amicale şi meciuri oficiale. Există meciuri şi atât, iar ele trebuie toate tratate cu seriozitate".
"Îmi doresc ca fiecare meci să îl câştig, chiar şi la antrenamente vreau să cultivăm cultul victoriei. Pentru că ne dorim să trecem de faza grupelor la Campionatul European, ar fi formidabil. Dar mie nu îmi place să promit lucruri. Sunt foarte precaut, dar în acelaşi timp ambiţios să realizez lucruri mari".
Mai mult decât atât, actualul selecţioner este convins că jucătorii cu care lucrează au mult mai mult talent decât avea acesta la vârsta lor: "Lista lărgită cuprinde cam 50-54 de jucători pe care îi urmărim săptămânal. Eu le-am spus jucătorilor din lotul de acum că la vârsta lor nu aveam talentul pe care îl au ei. Dar aveam ambiţie. E lucrul pe care ei uneori îl mai pierd pe drum pentru că s-au schimbat mult vremurile. Dacă vor înţelege că e nevoie de muncă, ambiţie şi obiective mari atunci vor ajunge mai mari ca mine, Rădoi, Mutu sau ceilalţi care au fost la echipa naţională. Absolut toţi jucătorii pe care îi am acum în lot acum pot juca la prima reprezentativă. Au ritm, au intensitate şi jocuri în picioare. De asemenea, au tinereţea şi entuziasmul de partea lor. Cu siguranţă dacă vor merge pe această linie ei vor apărea şi în lotul primei reprezentative. Eu i-am spus lui Mirel Rădoi că dacă are nevoie de cineva, sunt de acord. Eu sunt mereu un sprijin important pentru el", a adăugat Bratu.
România U21 – Georgia U21 se dispută marţi, începând cu ora 21:00, pe Stadionul "Anghel Iordănescu".
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM O ORĂ
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM 2 ORE