Mirel Rădoi a impus o strategie curajoasă, ofensivă, însă Germania a dominat, atât teritorial, cât și din punct de vedere al posesiei. Prima ocazie importantă a meciului i-a aparținut lui Kai Havertz, al cărui șut din careu a fost respins de Niță. Românii au replicat prin Mihăilă, care la rândul lui a trimis un șut spre poarta lui Neuer, însă imprecis, puțin pe lângă.
Germania a deschis scorul în minutul 17, când Kai Havertz a pasat în fața porții pentru Serge Gnabry, care a marcat nestânjenit. Peste doar 2 minute, nemții au avut șansa de a majora, șutul lui Joshua Kimmich nimerind bara transversală. După reluare, nemții au jucat puțin mai relaxați, dar au fost totuși cei care l-au pus la încercare pe Niță, care a avut două intervenții foarte bune.

Florin Niță, luat în vizor după evoluția din meciul cu Germania

Europa League
Rangers merge mai departe în Europa League! Leicester, în Conference League! Rezultatele serii
09/12/2021 LA 20:42
Portarul României a fost de departe omul meciului, intervențiile sale reușind să limiteze scorul, nemții putând câștiga mult mai clar, fără intervențiile portarului român. Același Niță, care a fost lăudat și de uriașul Neuer, a fost în prim plan în ultimele 10 minute ale partidei, când a respins spectaculos alte două șuturi ale lui Timo Werner. Pe finalul jocului tricolorii au reușit să își creeze două faze periculoase în careul german, nereușind însă să fructifice.
La nici 24 de ore după meciul cu Germania, presa din Cehia anunță că Florin Niță va primi o ofertă de prelungire de la Sparta Praga, clubul la care este legitimat din 2018. Actualul contract al portarului expiră la finalul acestei stagiuni, însă cehii nu vor să-l piardă pe goalkeeper-ul român: "Un contract pe doi ani îl așteaptă pe Niță la Letna. Florin Niță ar trebui să semneze după ce se va întoarce de la echipa națională", scrie isport.cz.
În vârstă de 33 de ani, Florin Niță a fost la un moment dat rezervă la Sparta Praga, dar antrenorul cehilor și-a recăpătat încrederea în abilitățile sale. Astfel, Niță a revenit în poarta Spartei Praga, iar acum are deja 19 meciuri în picioare în actuala stagiune, în nouă dintre acestea reușind să scape fără gol primit.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mesajul lui Răzvan Marin pentru Mirel Rădoi înainte de meciurile cu Islanda și Liechtenstein
08/11/2021 LA 14:52
Europa League
Nicio victorie pentru români în Europa League! Ianis Hagi a marcat pentru Rangers! Rezultatele serii
04/11/2021 LA 19:46