Florin Tănase era văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc în urmă cu câțiva ani. Ajuns la 26 de ani, atacantul de la FCSB traversează o perioadă foarte bună a carierei și a fost selecționat din nou la echipa națională, după ce trecuseră 3 ani de la ultimul său meci jucat în tricoul primei reprezentative.
Revenit la lotul național, Tănase a oferit un amplu interviu pentru frf.ro, răspunzând la o serie lungă de întrebări:
Care sunt impresiile tale la cald, după prima zi la națională?
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
Mi se pare că este o atmosferă bună. Pe majoritatea colegilor îi cunoșteam. Cred că se simte dorința de a câștiga.
Cum vezi schimbarea de filosofie de joc pe care Mirel Rădoi vrea să o facă la națională?
Eu, fiind jucător ofensiv, o văd cu ochi buni. Dar cred că trebuie să existe un echilibru și, bineînțeles, în funcție de adversarul pe care îl întâlnești.
Crezi că prezența la echipa națională are o influență atât de mare în evoluția carierei? Ai simțit că asta îți lipsește ca să faci următorul pas în carieră?
Cu siguranță! Meciurile la echipa națională te ajută foarte mult pentru un transfer în străinătate. Avem și exemple de jucători, pe care i-au ajutat aceste prezențe la echipa națională.
În 2014 mărturiseai că îți dorești să faci performanță la națională. Cum și când s-a născut prețuirea ta pentru echipa națională?
Da! Același lucru îmi doresc și acum. De când eram mic, de când vedeam mașinile pe stradă cu tricolorul în geam. Atunci cred că s-a născut această pasiune pentru echipa națională.

Florin Tănase, impresionat de Chelsea

La acest moment, ce echipă națională îți place cel mai mult ca stil de joc și ce echipă de club din Champions League?
Ca națională, îmi place Franța foarte mult și ca echipă de club, Chelsea. De când a venit Frank Lampard joacă foarte ofensiv.
Pe ce post te simți cel mai confortabil, dar și cel maii eficient?
La Viitorul am fost cel mai eficient, ca extremă. Cel mai confortabil mă simt ca și mijlocaș ofensiv, în 4-2-3-1, în spatele vârfului.
Care sunt arbitrii care te-au impresionat până acum în carieră în Liga 1?
Ovidiu Hațegan, îmi place foarte mult cum conduce o partidă. Îmi plăcea foarte mult Cristi Balaj, îmi plăcea cum lăsa jocul liber. Îmi plăcea și Alexandru Tudor.
Ce sfaturi le-ai da unor părinți care acum își duc puștiul de 6 ani la fotbal?
I-aș sfătui să-i susțină, asta dacă văd potențial, pentru că dacă nu ai potențial și nu toți părinții se pricep să evalueze acest lucru, pentru că ei pot fi subiectivi. Să stea de vorbă cu antrenorii, ei le pot spune acest lucru. Am văzut cazuri la juniori, se duc părinții, pun presiune pe antrenori, lucrul acesta nu cred că este bun. De axemplu la mine, tatăl meu nu venea la maciuri, până la vârsta de 14-15 ani nu cred că a venit.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 7 ORE