În fața unei situații din ce în ce mai dificile și care evoluează de la zi la alta, FIFA a început să plănuiască privind felul în care ar putea apela la rezervele sale financiare pentru a putea ajuta lumea fotbalului, conform unor surse New York Times. Fondul, care va trebui aprobat de liderii fotbalului mondial, ar reprezenta cel mai mare răspuns al unei organizații sportive de pe planetă.
”FIFA este într-o situație financiară bună și este datoria noastră să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Astfel, confirmăm că analizăm posiblitățile prin care am putea ajuta comunitatea fotbalistică din întreaga lume”, a informat FIFA într-un comunicat după publicarea articolului din New York Times.
Nivelul crizei a fost subliniat într-o scrisoare trimisă membrilor Asociației Cluburilor Europene de către președintele asociației, Andrea Agnelli.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Busquets îl contrazice pe Joan Laporta: "Meritul este al întregii echipe națională"
ACUM O ORĂ
”Noi, toți președinții, suntem responsabili de bunăstarea și sustenabilitatea cluburilor la care lucrăm iar acum suntem în fața unei crize existențiale. Fotbalul s-a oprit așa că și veniturile noastre, de care suntem dependenți, s-au oprit. Nimeni nu este imun și este foarte important să ne mișcăm rapid. Să gestionăm aceste îngrijorări va fi cea mai mare provocare din istoria fotbalului”, a scris Agnelli, care este și președintele lui Juventus.
https://i.eurosport.com/2020/02/04/2769233.jpg
Drept urmare, oficialii FIFA vor să profite de unele dintre cele mai mari rezerve financiare din sportul mondial și să le folosească pentru a proteja comunitatea fotbalistică, o decizie similară cu cele luate de guvernele de pe întreg mapamondul pentru a-și proteja economia.
Conform ultimelor date, FIFA are la dispoziție 2,4 miliarde de euro. Organizația ia în considerare să folosească o parte din acești bani într-un efort de a oferi un impuls economiei din fotbal. De asemenea, FIFA dorește să se folosească de viitoarele venituri din drepturile de televizare și sponsorizări ca garanții pentru a strânge bani pentru ”un fond de urgență”.
Acest fond dar și cheltuielile trebuie aprobate de Consiliul FIFA, un grup de 36 de oficiali din cele șase confederații.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Messi și Lewandowski, un an de relație tensionată. Istoricul conflictului dintre cei doi
ACUM 3 ORE