Fonseca a reușit să părăsească Ucraina, survolând România, dar a lăsat în spate prieteni și oameni deosebiți. Lusitanul e extrem de impresionat de unitatea și determinarea ucrainenilor, dar aceștia nu au cum să reziste pe termen lung, dacă nu sunt ajutați. Antrenorul de 48 de ani a făcut apel către țările puternice pentru un ajutor concret, dincolo de susținerea verbală. Altfel, un popor minunat ar putea să dispară.
"Ucrainenii nu merită ce li se întâmplă. Oamenii ăștia sunt eroi, sunt luptători! Trebuie să facem ceva mai mult pentru ei, altfel vor muri cu toții", a spus Fonseca pentru BBC.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 8 ORE
RINAT AHMETOV "A ÎNTORS ARMELE". CE A FĂCUT PATRONUL MILIARDAR AL LUI ȘAHTIOR

Fonseca, despre iadul trăit din cauza bombardamentelor Rusiei

Antrenorul portughez Paulo Fonseca și familia lui au reușit să scape din Ucraina, după ce inițial rămăsese blocat în capitala Ucrainei, împreună cu soția și fiul său. Aeroporturile din Ucraina au fost distruse în urma loviturilor cu rachete, iar multe drumuri au fost blocate. Fonseca s-a ascuns într-un hotel din Kiev, până a fost ajutat să ajungă în România.
El și membrii familiei sale au reușit să părăsească Kievul datorită unei misiuni conduse de ambasada portugheză. Au fost aduși în România, prin Moldova, într-un microbuz cu 15 locuri, alături de alți cetățeni portughezi, printre care Edgar Cardoso și Filipe Sousa (ambii de la Șahtior Donețk).
"M-am trezit la 5 dimineața în explozii. Aveam un zbor progragramat, dar spațiul aerian s-a închis. Mi-am luat familia și ne-am mutat la un hotel, într-un buncăr. Am stat acolo cam o zi și jumătate. Apoi am luat legătura cu ambasada Portugaliei, ne-au spus că ne vor pune la dispoziție o mașină. Am mers zi și noapte și ne-am simțit în siguranță doar când ne-am apropiat de granița cu România. Am petrecut ore întregi fără să avansăm prea mult. Cred că făceam maximum 5 kilometri pe oră", a mai spus fostul tehnician al Romei și al lui Șahtior.
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 10 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 12 ORE