Potrivit unui comunicat al Federației Române de Fotbal, procedurile adoptate de Comitetul Executiv al UEFA trebuie confirmate de FIFA.
Cele 55 de echipe vor fi împărțite în 6 urne valorice, alcătuite pe baza Clasamentului FIFA de la finalul fazei grupelor Ligii Națiunilor 2020 din 18 noiembrie 2020, astfel încât primele cinci urne vor cuprinde câte 10 echipe, iar urna a șasea doar 5 echipe.
"Faza grupelor din preliminarii se va desfășura în perioada martie – noiembrie 2021, iar play-off-ul în martie 2022, un total de 13 echipe urmând să se califice din Europa. Turneul final CM 2022 se va desfășura în Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022", se arată în comunicat.
Liga
Mbappe la Real Madrid, doar o chestiune de timp! Dezvăluirea făcută de surse din cadrul clubului
ACUM 37 MINUTE
În faza grupelor, vor fi alcătuite prin tragere la sorți 10 grupe, 5 de câte 5 echipe și 5 de câte 6 echipe. Cele 10 câștigătoare de grupe se califică direct la CM 2022, cele 10 ocupante ale locurilor secunde merg la play-off.
În play-off vor evolua și primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, în afara celor calificate direct la Mondial sau clasate pe loc de baraj în preliminarii. Ultimele 3 naționale europene calificate se vor decide în urma a două jocuri eliminatorii într-o singură manșă.
De asemenea, UEFA a mai stabilit că următoarele echipe nu vor face parte din aceeași grupă: Armenia-Azerbaidjan, Spania-Gibraltar, Kosovo-Bosnia și Herțegovina, Kosovo-Serbia, Kosovo-Rusia, Ucraina-Rusia. La fel se va întâmpla și cu Islanda și Insulele Feroe.
România va avea o misiune dificilă pentru a se califica la Campionatul Mondial, competiție unde a fost ultima dată prezentă în 1998.
Premier League
Arteta i-a găsit înlocuitor lui Lacazette! Cât ar trebui să achite Arsenal pentru atacantul dorit
ACUM O ORĂ
Premier League
Carrick și-a spus părerea sinceră despre Ronaldo, înainte de a-și anunța demisia de la United
ACUM O ORĂ