Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Niță, aproape de un transfer definitiv! Unde ar putea juca din toamnă

Bianca Dumitru

Publicat 19/05/2023 la 10:57 GMT+3

Florin Niță continuă să impresioneze în poarta celor de la Pardubice, formație la care este împrumutat de la Sparta Praga. Portarul român a apărat două lovituri de la 11 metri în weekend, iar oficialii echipei sale vor să-i obțină transferul definitiv.

Florin Niță (Pardubice)

Credit imagine: Twitter

Florin Niță a depășit perioada grea din prima parte a sezonului, când ajunsese să nu mai prindă nici lotul celor de la Sparta Praga. Împrumutat la Pardubice, tot în campionatul Cehiei, portarul român și-a reintrat în formă și prestațiile sale sunt la cel mai înalt nivel în acest final de stagiune.
În weekend, în deplasarea pe terenul celor de la Zbrojovka Brno, meci de o importanță majoră în lupta pentru evitarea retrogradării, Niță a apărat două lovituri de la 11 metri într-un interval de numai 6 minute, ajutându-și echipa să câștige cu 2-0.
După acel meci, fotbalistul de 35 de ani a fost lăudat de presa din Cehia, care a notat și că șefii lui Pardubice își doresc să-i obțină transferul definitiv românului.
"A fost un demon! Niță a bifat prestația sezonului în partida de duminică, când l-a oprit pe Jakub Reznicek, golgheterul campionatului.
Acum, modesta echipă din estul țării (n.r. Pardubice) nu se gândește decât cum să-l păstreze pe portarul român, care este împrumutat de la Sparta. Pare o utopie, dar...", au scris jurnaliștii de la iSport.
Citește și:

Florin Niță, dorit definitiv la Pardubice

Conform sursei citate, antrenorul Radoslav Kovac este dispus să facă tot posibilul pentru a-l convinge pe Florin Niță să accepte propunerea clubului de a rămâne la Pardubice.
Se pare că românul a refuzat o primă ofertă în care i se prezenta un salariu lunar de circa 8.400 de euro, dar presa din Cehia crede că totul s-ar putea schimba grație interesului manifestat de câțiva oameni de afaceri pentru club.
"Situația se schimbă și Niță va fi satisfăcut, pentru că un grup de potenți oameni de afaceri este interesat să sponsorizeze clubul, mai exact să contribuie la salariul unui jucător-cheie ca românul", au notat cehii.
O altă condiție pusă de portar pentru a semna cu Pardubice este ca echipa să nu retrogradeze în acest sezon, iar directorul sportiv al clubului, Vit Zavrel, a spus că negocierile vor continua.
Echipa lui Florin Niță ocupă, cu 3 etape înainte de finalul sezonului, penultimul loc al clasamentului din campionatul Cehiei, fiind la egalitate de puncte cu Brno și la 6 puncte de Jablonec, care se află pe primul loc de deasupra zonei periculoase.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo