România nu are un numă foarte mare de bolnavi de coronavirus (6300 de pacienți confirmați), însă mulți se tem că raportul dat de autorități e inexact. Asta pentru că există un număr mic de teste efectuate, astfel că numărul real ar putea fi mult mai mare.
De problemele din sistemul sanitar românesc s-a lovit și un fost fotbalist. Ioan Ghețe s-a prezentat la Spitalul Județean din Zalău, fiind convins că sunt șanse mari să fi contactat virusul, judecând după simptomele avute. Ce a pățit acolo și cum a fost trimis acasă, garantându-i-se că e în afara oricărui pericol, fără a fi supus la o examinare atentă, a povestit chiar fostul portar, în Sportul Sălăjean.
"Am stat la triaj, după care am fost izolat într-o cameră cu geamurile deschise în care era foarte frig, de am crezut că îngheţ. După 40 de minute, în care nu m-a întrebat nimeni nimic, am intrat în panică şi am sunat-o pe soţia mea, care a venit şi a făcut tam-tam pe afară. Într-un târziu, a venit o doctoriţă, căreia îi era frică să se apropie de mine.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31
A stat la vreo 3 metri de mine, nu m-a consultat, nimic. Afară îmi luase temperatura şi cică aveam 36°C şi ceva (n.r. Ghețe își luase temperatura inițial, acasă, iar termometrul arăta peste 38°), dar eu mă simţeam rău. Am solicitat un test de coronavirus. Am fost refuzat şi am plecat acasă, nu înainte de a merge la farmacia de la Ciobanca, unde mi-am cumpărat un nou termometru digital. M-am gândit că fusese stricat al meu… Când am mers acasă, cu noul termometru aveam 38.6°C", a spus Ghețe, pentru Sportul Sălăjean.

Pozitiv la COVID-19

Timp de mai multe zile, Ghețe s-a tratat singur, acasă, însă starea de rău a devenit tot mai accentuată. A mers la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean, unde, după efectuarea unui test, a aflat că e pozitiv la COVID-19.
Dacă prima experiență cu sistemul sanitar român a fost una de tristă amintire, de această dată Ghețe a avut doar cuvinte de laudă la adresa personalului medical.
"Am dat aici de un colectiv extraordinar. Nu am crezut că se poate aşa ceva şi în România şi că există la noi aşa doctori, oameni de caracter şi adevăraţi profesionişti, care s-au ocupat de pacienţi extraordinar, în limitele posibilităţilor şi protocoalelor, deoarece nu aveau voie să stea prea mult printre noi", a mai spus fostul goalkeeper.
Ghețe a trecut peste perioada grea, iar în acest moment s-a recuperat aproape în totalitate, simptomele dispărând. Totuși, povestea lui spune multe despre modul în care România e pregătită să facă față pandemiei de coronavirus.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM 3 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 7 ORE