Fostul internaţional ucrainean Andrei Şevcenko a cerut Italiei, ţară în care a făcut carieră, la echipa de fotbal AC Milan, să ajute Ucraina, în cadrul unui interviu difuzat duminică seara în una din cele mai mari emisiuni de ştiri din ţară.
"Eu vă cer: deschideţi-vă inimile în faţa poporului meu, a femeilor, a copiilor, persoanelor vârstnice, care au nevoie de ajutorul vostru...", a spus, cu lacrimi în ochi, fostul jucător de 45 de ani, care a participat de la Londra la emisiunea "Che Tempo Che Fa" a postului public de televiziune italian RAI.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 5 ORE

Familia lui Șevcenko a ales să rămână în Ucraina

Fostul atacant ucrainean, desemnat cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale, este o legendă la clubul AC Milan după ce a înscris peste 170 de goluri pentru echipa din Serie A şi a câştigat un titlu de campion, precum şi un trofeu al Ligii Campionilor în 2003.
"Mama mea, sora mea şi alţi membri ai familiei mele sunt în continuare în Ucraina. Vorbesc zilnic cu ei. A fost alegerea lor să rămână", a spus "Şeva".
"Nu mă pot uita la ce se întâmplă în ţara mea fără să plâng. Trebuie să convingem Rusia să înceteze focul, să se găsească o soluţie diplomatică la acest război", a adăugat el.
Şevcenko, care a fost selecţioner al Ucrainei în perioada 2016-2021, a participat la emisiunea de la RAI pentru o colectă de fonduri în favoarea Crucii Roşii italiene, în cadrul eforturilor umanitare destinate Ucrainei.
Sursa: Agerpres
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 7 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 9 ORE