Potrivit comunicatului emis de FRF, începând de astăzi vor fi permise antrenamentele și cantonamentele colective în grupuri de maximum 10 persoane, cu respectarea mai multor norme publicate de Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Sănătății.
"Guvernul României a stabilit noi norme pentru desfășurarea activității fotbalistice din țară, valabile de la 1 iulie. Astfel, vor fi permise organizarea și desfășurarea antrenamentelor și cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății.", se arată în comunicatul emis de FRF.

Regulile impuse în fotbalul românesc, începând de la 1 iulie:

Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
ACUM 38 MINUTE
  • Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.
  • Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.
  • Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte şi după antrenament.
  • În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puţin o dată la 15 minute, mingea şi/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanţe dezinfectante avizate.
  • Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.
  • Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80°C.

Unitățile de învățământ cu program sportiv își reiau activitatea

"Inspectoratele Școlare au fost informate că unitățile de învățământ cu program sportiv suplimentar (cluburile sportive școlare) și cele cu program sportiv integrat (liceele și școlile gimnaziale cu clase cu program sportiv) își pot relua activitatea (antrenamente/participare competiții) la grupele de avansați și performanță care sunt angrenate în competițiile oficiale, de nivel național sau internațional.", se mai arată în comunicatul FRF.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM 2 ORE