Lipsa distanțării sociale din meciuri a devenit o problemă importantă după ce celebrările exuberante ale fotbaliștilor și a celor din staff. Acum, medicul Julian Tang a cerut autorităților fotbalistice să ia măsuri pentru a reduce riscul transmiterii virusului printr-o schimbare de regulament.
Comentariile medicului Tang vin după ce guvernul britanic și-a exprimat nemulțumirea privind încălcarea protocoalelor anti-COVID ale mai multor fotbaliști.

Avertizarea virusologului Julian Tang

Fotbal
Rezumatul meciului Arsenal – Crystal Palace: "Tunarii" au scos un egal in-extremis pe Emirates
ACUM 3 ORE
”Nu mai putem continua așa. Să spunem că este o problemă și să se întâmple constant. Nu ar trebui să se întâmple aceste lucruri”, a declarat Tang, virusolog și profesor la Leicester University.
”Dacă jucătorii se îmbrățișează, vor avea contact apropiat timp de câteva secunde iar acest lucru poate duce la transmiterea virusului”, a adăugat el.
”Te duci apoi acasă și dai mai departe familiei și îi pui în pericol, poate chiar în pericol de moarte. De ce să ne asumăm aceste riscuri? Nu e deloc necesar. Ar trebui la prima abatere să primești cartonaș galben și roșu a doua oară”, a precizat Tang.
Fotbal
Arsenal – Crystal Palace 2-2. Lacazette îl salvează pe Arteta in-extremis pe Emirates
ACUM 3 ORE
Fotbal
Arsenal – Crystal Palace 1-2. Edouard îi aduce pe oaspeți în avantaj pe Emirates
ACUM 3 ORE