Lipsa distanțării sociale din meciuri a devenit o problemă importantă după ce celebrările exuberante ale fotbaliștilor și a celor din staff. Acum, medicul Julian Tang a cerut autorităților fotbalistice să ia măsuri pentru a reduce riscul transmiterii virusului printr-o schimbare de regulament.

Comentariile medicului Tang vin după ce guvernul britanic și-a exprimat nemulțumirea privind încălcarea protocoalelor anti-COVID ale mai multor fotbaliști.

Liga
Real Madrid, succes de moral cu Alaves! Hazard, descătușat: gol și pasă de gol în contul belgianului
ACUM 8 ORE

Avertizarea virusologului Julian Tang

”Nu mai putem continua așa. Să spunem că este o problemă și să se întâmple constant. Nu ar trebui să se întâmple aceste lucruri”, a declarat Tang, virusolog și profesor la Leicester University.

”Dacă jucătorii se îmbrățișează, vor avea contact apropiat timp de câteva secunde iar acest lucru poate duce la transmiterea virusului”, a adăugat el.

”Te duci apoi acasă și dai mai departe familiei și îi pui în pericol, poate chiar în pericol de moarte. De ce să ne asumăm aceste riscuri? Nu e deloc necesar. Ar trebui la prima abatere să primești cartonaș galben și roșu a doua oară”, a precizat Tang.

Romanian Liga I
CS U Craiova – FC Viitorul 1-1. Oltenii pierd șansa de a egala CFR Cluj în clasamentul Ligii 1
ACUM 9 ORE
Serie A
AC Milan, eșec usturător în fața Atalantei! Inter a ratat șansa să urce pe locul 1 în Serie A
ACUM 9 ORE