Întreaga lume a sportului a luat atitudine cu privire la evenimentele sângeroase din Ucraina. Fotbaliștii ucrainieni de pretutindeni au protestat în diverse moduri împotriva războiului declanșat de Rusia în țara lor, iar acum și-au dat mâna pentru a trage un nou semnat de alarmă.
Într-un videoclip care s-a viralizat repede în mediul on-line, jucătorii din naționala Ucrainei, în frunte cu Zinchenko, au cerut ajutorul întregii comunități fotbalistice pentru a combate propaganda Rusiei, care ar încerca să ascundă atrocitățile petrecute în ultimele 6 zile.
"Facem apel la toată lumea fotbalistică, tuturor care sunt uniți de dragostea pentru fotbal, fiecărui fan, jucător sau antrenor, tuturor celor care înțeleg și iubesc fotbalul. Vă cerem să explicați întregii lumi și să arătați fiecărui locuitor al planetei faptul că, sub pretextul unei operațiuni speciale, trupele rusești au început un război deschis împotriva Ucrainei.
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 2 ORE
Bombardează zone rezidențiale cu rachete și împușcă civili. Cerem tuturor celor care ne aud să opună rezistență acestui război, să oprească vărsarea de sânge. Rugăm întreaga comunitate fotbalistică să combată propaganda rusească, să arate și să spună adevărul despre războiul din Ucraina cu toate resursele pe care le are la dispoziție. Mulțumim tuturor care au făcut deja asta și celor care ne susțin. Nu războiului! Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!", a fost mesajul transmis de jucătorii ucrainieni.
tweet
Citește și:

Naționala Ucrainei se pregătește de barajul pentru Campionatul Mondial

Peste mai puțin de o lună, naționala Ucrainei va încerca să obțină calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Echipa antrenată de Oleksandr Petrakov va înfrunta Scoția, în deplasare, iar în cazul unei victorii va juca pentru un loc la turneul final împotriva învingătoarei dintre Țara Galilor și Austria.
Naționala Rusiei ar fi trebuit și ea să fie prezentă la baraj, dar FIFA și UEFA au decis excluderea tuturor echipelor rusești din competițiile internaționale. Forul european nu a anunțat deocamdată dacă Polonia va avansa direct în "finala" barajului, unde ar urma să dea piept cu Cehia sau Suedia, ori dacă locul Rusiei va fi luat de o altă echipă, caz în care ar exista cel puțin 3 variante.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 4 ORE