Mijlocaș ofensiv la Steaua Roșie Belgrad, Guelor Kanga a debutat în naționala Gabonului în 2012, de atunci strângând 47 de selecții pentru naționala a cărei căpitan e celebrul Aubameyang.
Doar că Federația de Fotbal din Congo (Fecoa) susține că are acte clare care dovedesc faptul că jucătorul și-a falsificat încă de la începutul carierei certificatul de naștere. Asta ar duce la suspendarea lui și la depunctarea naționalei Gabonului în preliminariile pentru Cupa Africii. Gabon s-a calificat de pe locul secund, într-o grupă câștigată de Gambia. Dacă Gabon va fi depunctată, Congor ar trece peste și ar obține ea biletele pentru competiția care va avea loc anul acesta.
Liga
Valencia – Real Madrid 1-2 | "Galacticii" lui Ancelotti revin fantastic și sunt lideri în La Liga
ACUM 3 ORE
Kanga este titular indiscutabil pentru Gabon, jucând în toate cele 6 meciuri din preliminariile Cupei Africii. El a fost extrem de important în dubla cu Congo, în care Gabonul a obținut 4 puncte, obținând astfel locul secund în grupă.
Fecoa a semnalat acum o lună că Kanga apare născut pe 1 septembrie 1990, lucru imposibil în contextul în care mama sa a decedat în 1986. Există o serie de indicii că fotbalistul s-ar fi născut de fapt în 1985 și că ulterior și-a falsificat certificatul de naștere, pentru a prinde un transfer la Rostov (2013). Un fotbalist de 23 ani a devenit interesant pentru echipa rusă, în contextul în care acesta arăta foarte multă maturitate în joc. Lucru de înțeles, din moment ce congolezii susțin că avea la momentul respectiv 28 de ani.
https://i.eurosport.com/2021/05/28/3141069.jpg
Confederația Africană de Fotbal a respins cerererea formulată de Congo, din lipsă de probe, notează BBC, dar Fecoa susține acum că are noi dovezi care vor atesta clar că jucătorul a mințit în acte. Ca atare, Federația din Congo va face apel, fiind convinsă că va avea câștig de cauză în cele din urmă.
Serie A
Juventus și Milan au remizat în derby-ul etapei din Seria A! Torinezii, fără victorie după 4 etape
ACUM 3 ORE
Ligue 1
PSG - Lyon 2-1 | Tensiuni între Messi și Pochettino! Leo a refuzat să dea mâna cu antrenorul
ACUM 3 ORE