La patru luni după ce campionatul intern a fost oprit și PSG declarată campioană, fotbalul a revenit în Franța. Și chiar și spectatorii. În jur de 5.000 de persoane au putut intra pe Stade de France (80.000 de locuri - mai puțin de 10% ocupate) pentru a urmări finala dintre Paris Saint-Germain și St. Etienne.
A fost o gură de aer proaspăt să auzim spectatorii aplaudând jucătorii la intrarea pe teren iar cei din tribune nu au fost plictisiți cu siguranță. Cu președintele Emmanuel Macron în tribune, PSG a marcat la primul său atac serios.
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 9 ORE
În minutul 13, Kylian Mbappe a trecut prin apărarea adversă mult mai ușor decât ar fi trebuit însă șutul său a fost blocat de portarul advers. Mingea a fost respinsă însă doar până la Neymar și cum brazilianul nu refuză astfel de cadouri, a deschis scorul fără probleme. A urmat apoi momentul principal al primei reprize.
În minutul 27 Loic Perrin a avut o intrare extrem de dură asupra lui Kylian Mbappe, prinzându-i piciorul campionului mondial chair în pământ. Acest fault a dus la un meleu cu jucătorii ambelor echipe fiind la un pas de o bătaie general. A participat chiar și portarul celor de la Saint Etienne, Jessy Moulin, cel care a sprintat jumătate de teren pentru a fi prezent.
Arbitrul a împărțit cartonașe galbene în stânga și în dreapta, inclusiv rezervei Marco Veratti. După o analiză VAR, cartonașul galben primit de Perrin s-a transformat în roșu. Mai important pentru PSG însă este faptul că Mbappe a părăsit terenul accidentat, în contextul în care echipa lui Thomas Tuchel urmează să participe în fazele eliminatorii ale UEFA Champions League în august.
Cartonașul roșu a pecetluit cel mai probabil soarta partidei. Repriza a doua a fost dominată în mare parte de PSG iar campioana Franței nu a păriut să fie niciodată cu adevărat în pericol. Așadar PSG cucerește pentru a 13-a oară Cupa Franței însă îngrijorător pentru parizieni este că Mbappe a revenit în tunel în a doua repriză în cârje. Urmează Champions League în august iar absența lui Mbappe ar cântări enorm.
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 10 ORE
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM 12 ORE