Naționala statului San Marino a remizat pe teren propriu, scor 0-0, contra reprezentativei Gibraltarului, într-un meci contând pentru Liga D din Liga Națiunilor. Gibraltar a avut un om în plus pe teren din minutul 49 și a controlat jocul, dar cei din San Marino au rezistat și au obținut un rezultat istoric.
Chiar dacă nu pare o realizare deosebită, pentru cei din San Marino este o performanță uriașă, fiind pentru prima dată în istorie când prima reprezentativă bifează 2 meciuri consecutive fără eșec.
Luna trecută, micuța echipă reușise o altă premieră istorică, și anume primul meci jucat în deplasare din întreaga existență în care nu a fost învinsă. La finalul partidei de aseară, unul dintre eroii din San Marino, Dante Rossi, a fost intervievat de postul local de televiziune RTV San Marino, dar nu și-a putut stăpâni emoțiile și a început să plângă în direct.
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 36 MINUTE
"Am zis că n-aș plânge, dar o să plâng. Un cadou pentru mica mea țară mare, mare. Pentru mine e într-adevăr un vis, nu pot vorbi prea mult. Îmi cer scuze, nu pot să vorbesc. Vreau să le mulțumesc colegilor mei de echipă și întregului personal.
Dedic acest rezultat întregii țări. Suntem o țară mică, dar avem inimă mare. Către familia mea, soția mea, prietenii mei: îmi pare rău că plâng, dar sunt emoționat.", a declarat Dante Rossi.

San Marino are o singură victorie în istorie

San Marino ocupă ultima poziție în grupa sa din Liga Națiunilor având doar 2 puncte, dar progresul față de ediția precedentă este unul evident. Atunci, micuța reprezentativă nu a reușit niciun punct.
De altfel, palmaresul celor din San Marino în toată istoria este de o victorie, 4 remize și 162 de înfrângeri. Singura victorie a fost obținută tot într-un meci cu Liechtenstein, 1-0 într-un meci amical din 2004.
Conform clasamentului FIFA, naționala condusă de italianul Franco Varrella este cea mai slabă echipă națională din lume, ocupând ultima poziție (210) în această ierarhie.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 2 ORE
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 9 ORE