Fotbal

Fotbalul post coronavirus va arăta total diferit! "Nu e SF!". Anunțul lui Gianni Infantino

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

FIFA-Präsident Infantino stimmt EM-Verschiebung zu

Credit imagine: SID

DeCristian Mihala
23/03/2020 la 17:09

FIFA pregăteşte o strategie post pandemia de coronavirus. Gianni Infantino, preşedintele Forului Internaţional, a afirmat că numărul competiţiilor şi cel al meciurilor s-ar putea reduce în viitor pentru a proteja inclusiv sănătatea jucătorilor.

Şeful Forului Internaţional afirmă că fotbalul de după COVID-19 ar putea avea mai puţine echipe, mai puţine competiţii şi mai puţine meciuri.

"Este necesară o evaluare a impactului economic global. Acum este dificil de realizat, pentru că nu ştim când vom reveni la normalitate, dar trebuie să ne uităm la oportunităţi. Putem chiar să reformăm fotbalul mondial, făcând un pas în spate. Cu un format diferit, mai puţine turnee, dar mai interesante. Poate mai puţine echipe, dar mai echilibrate. Mai puţine meciuri pentru a proteja sănătate jucătorilor, dar mai intense.

Fotbal

Dramă pentru Serge Aurier. Fratele fundașului de la Tottenham a fost împușcat mortal

ACUM 37 MINUTE

Nu este SF, vom discuta despre asta. Cuantificăm pagubele, vedem cum le putem acoperi, vom face sacrificii. Vor fi avantajaţi cei care şi-au gestionat societatea într-un mod sănătos şi astfel vom reîncepe. Nu de la zero, pentru că suntem privilegiaţi. Dar hai să salvăm împreună fotbalul de o criză care riscă să fie ireversibilă", a spus Infantino, potrivit Gazzetta dello Sport.

Când se reia fotbalul în Europa?

Întrebat despre posibilitatea reluării meciurilor în luna mai, Gianni Infantino a răspuns că echipele se vor întoarce pe teren doar în momentul în care pericolul va dispărea în totalitate. Chiar dacă multe cluburi suferă enorm din punct de vedere financiar, nu se va face niciun fel de concesie, având în vedere că e vorba de vieți omenești la mijloc.

"Cea mai importantă este sănătatea, apoi vine restul. Fără panică, transmitem clar: se va juca în momentul în care va dispărea pericolul asupra sănătăţii omenirii. Federaţiile şi Ligile sunt dispuse să respecte recomandările autorităţilor şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Eu le mulţumesc doctorilor, infirmierilor şi tuturor celor care îşi riscă viaţa pentru a o salva pe a noastră. Ei sunt eroi", a adăugat el.

FIFA s-a implicat într-o campanie, alături de OMS, care are ca scop convingerea populaţiei de a sta acasa, pentru a limita răspândirea coronavirusului. În clipul video au participat antrenori importanţi precum Jose Mourinho, Mauricio Pochettino, Arsene Wenger.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Premier League

Jurgen Klopp a confirmat. După plecarea de la Liverpool se întoarce în Germania!

ACUM 2 ORE
Premier League

Dejan Lovren și-a găsit echipă. Noua campioană a Rusiei, Zenit îl vrea pe croat

ACUM 3 ORE
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol