Sezonul anterior din Liga 1 s-a terminat, într-un final, chiar dacă pentru asta a fost nevoie de anularea multor partide din play-out, de schimbarea sistemului competițional și de găsirea unei modalități inedite ca titlul să se decidă pe teren: deși Craiova nu a jucat contra Astrei, s-a decis ca partida cu CFR, din ultima etapă, să aibă un rol de finală (în caz de egalitate pe teren, s-ar fi intrat în prelungiri).
Situația e departe de a fi ideală, și în această pauză competițională apărând mai multe focare de coronavirus, FCSB și UTA fiind printre formațiile afectate.
Cluburile trebuie să își testeze jucătorii periodic, iar nota de plată e una uriașă. Dacă formațiile din Liga 1 își permit să facă acest efort financiar, la ligile inferioare sumele cheltuite pe teste sunt uriașe prin comparație cu bugetele echipelor. Răzvan Burleanu a făcut un calcul și a dezvăluit că o testare periodică, la nivelul tuturor ligilor din România, înseamnă o cheltuială de 20 de milioane de euro. Bani suportați de cluburi, iar FRF nu poate sprijini decât în foarte mică parte echipele în această direcție.
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM 17 MINUTE
"Să ne înțelegem… Dacă vindem sediul Federației Române de Fotbal și toate bazele noastre și clădirile noastre, tot nu strângem 20 de milioane de euro. De atât avem nevoie ca să putem testa toate echipele din România. 20 de milioane de euro! Vă dați seama?", a declarat președintele FRF, citat de ProSport.

Burleanu cere sprijinul Guvernului pentru testele COVID-19

Președintele FRF a făcut apel la Guvern, riscul fiind ca foarte multe formații de la nivel inferior să dispară dacă nu vor fi susținute. Multe cluburi din Liga a 3-a sau a 4-a au bugete de zeci de mii de euro, astfel că efortul financiar pe care trebuie să îl facă e unul uriaș.
"Dacă Guvernul și autoritățile locale nu se implică, multe echipe vor da faliment pentru că nu vor putea să plătească testele. Este adevărat că Federația se va implica și va acorda sprijin pentru formațiile care vor relua competiția, dar nu va fi suficient. Dacă Guvernul nu va avea capacitatea să intervină vom avea mari probleme în ceea ce priveşte anii viitori. Sunt cluburi în România, la nivel de amatori, care au buget de 10.000 de euro și le trebuie 30.000 de euro doar pentru teste", a mai declarat președintele Federației Române de Fotbal.
Fotbal
Armstrong, intrare "criminală" asupra lui Laporte, în Southampton-City! Arbitrul i-a dat doar galben
ACUM 40 MINUTE
Championship
George Pușcaș, gol pentru Reading într-un meci cu 7 goluri din Championship! La pauză era 3-3
ACUM O ORĂ