Cercetători de la Universitatea din Reading, South Australia și Ohio State realizează împreună un studiu pentru a determina dacă fotbaliștii au devenit mai înalți de-a lungul timpului.
Dacă se dovedește că acest lucru este real, studiul poate să fie argumentul principal pentru modificarea dimensiunii porților din fotbal, o dezbatere care are loc de mai mult timp.
Premier League
"E în ADN-ul echipei mele!" Tuchel, avertisment pentru Guardiola înainte de Chelsea – Man City
ACUM 15 MINUTE

Se modifică dimensiunea porților?

Cercetătorii cer fanilor să le ofere carduri cu jucători de dinainte de anii 50 pentru a avea mai multe date. Ei speră să descopere și dacă persoanele înalte au avut, în mod istoric, mai multe șanse să devină fotbaliști.
"Fotbalul modern reprezintă în acest moment o industrie de miliarde de euro în venituri, însă folosește în continuare dimensiunile pentru porți stabilite în secolul 19. Noi credem că fotbaliștii s-au schimbat în dimensiune, existând o atenție mai mare la fitness și dietă, precum și o creștere în medie a înălțimii populației. Până acum nu s-a studiat însă acest lucru cu un eșantion reprezentativ de fotbaliști profesioniști" spune Profesorul Adrian Bell de la Universitatea din Reading.
Dimensiunile porților au rămas de 7.31m lungime și 2.44m înălțime de când bara transversală a devenit obligatorie în 1882.
"Creșterea dimensiunii porților pentru a crește numărul de goluri marcate într-un meci a reprezentat o sugestie serioasă în ultimii ani. Și alte reguli s-au schimbat astfel că nu este de neconceput ca acest lucru să se întâmple, însă e important ca decizia să fie luată având date solide" spune și Dr James Reade, economist sportiv de la Universitatea din Reading.
Fanii pot să încarce copii cu cardurile și stickerele cu jucători din perioada 1870 - 1950 pe site-ul Universității.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819326.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Lukaku, implicat în lupta împotriva rasismului! "Nu o fac doar pentru mine!" Ce plan are fotbalistul
ACUM 42 MINUTE
Fotbal
Ronaldo Nazario apără proiectul lui Florentino Perez! "Fanii vor să vadă cele mai tari meciuri!"
ACUM O ORĂ