La teleconferințele de miercuri în care vor fi implicate toate cele 55 de asociații europene împreună cu UEFA se va discuta despre prelungirea contractelor jucătorilor în acecastă vară. Însă mai importantă este gravitatea situației pandemiei. Nivelul crizei de sănătate dar și faptul că majoritatea țărilor se află acum în carantină aproape totală schimbă datele problemei față de acum două săptămâni când UEFA a decis să amâne Euro 2020 în speranța că ligile interne și competițiile europene se vor încheia în iunie.
Mai multe persoane implicate în întâlnirile din această săptămână au declarat pentru The Guardian că sezonul ar putea să reînceapă în iunie și să se încheie eventual în august. Chiar și acest scenariu pare în acest moment unul optimist, dar ligile, asociațiile, UEFA și cluburile încă au ca prioritate încheierea sezonului actual pentru a nu complica situația cu televiziunile și sponsorii care vor dori să își recupereze o parte din bani cu siguranță.
Asociația fotbaliștilor (FIFPro) va încerca să protejeze salariile fotbaliștilor pe cât posibil, având în vedere că FIFA a permis fotbaliștilor să își extindă contractele peste data standard de 30 iunie.
Cupa Mondială FIFA
Neymar: "Cred că a fost ultima mea Cupă Mondială"! Motivul pentru care nu se vede jucând și în 2026
ACUM 19 MINUTE
Jonas Baer-Hoffmann, președintele FIFPro, a declarat că va încerca să negocieze ca cluburile să rețină înteg lotul până la sfârșitul sezonului iar jucătorii să fie plătiți integral pentru perioada extra. FIFPro se va opune oricărei propuneri de a se tăia din salarii până se poate demonstra că unele cluburi chiar au probleme financiare iar tăierile de salarii sunt necesare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Neymar, în istoria naționalei Braziliei după golul marcat în sferturi la Cupa Mondială
ACUM 34 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Neymar a plâns ca un copil după eliminarea Braziliei de la Mondial! Imaginile cu suferința starului
ACUM O ORĂ