Steaua joacă astăzi primul meci de pe noul stadion din Ghencea iar steliștii au purtat un echipament special, care să marcheze ocazia.
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3169246.jpg
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3169249.jpg
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 7 ORE

Mesajele fanilor

  • „Inaugurând Templul așa cum se cuvine / Noi toți ne mândrim și suntem lângă tine”
  • „Prezenți în locul în care s-a scris istorie / Cântăm pentru Steaua cu gândul la glorie”

Principalele declarații din Ghencea

Helmuth Duckadam: ”Pentru faptul că reușim să ne vedem mă bucur cel mai mult, chiar dacă fiecare are câte o preocupare, astăzi am reușit cu toții să ne vedem. Am vorbit cu Lăcătuș, nu știu dacă retragerea numărului 7 este cea mai bună idee. Sunt de părere că mai bine s-ar vedea la o tribună numele lui Marius Lăcătuș, dar dacă asta a fost dorința suporterilor și a clubului, foarte bine. Marius merită acest lucru.”
Miodrag Belodedici: ”Bumbescu mi-a spus deja 2-3 cuvinte. El s-a mai îngrășat puțin. Stadionul mi se pare extraordinar de frumos, acum așteptăm echipa. Dacă aveam noi stadionul acesta pe timpurile noastre, la meciurile pe care le-am avut, ce ar fi fost... o frumusețe, cu spectatori, ceva extraordinar. De ce să i se retragă numărul lui Lăcătuș? Eu dacă aș fi luat numărul 7 al lui, aș fi avut o responsabilitate foarte mare și grea, mi-ar fi plăcut foarte mult să joc cu numărul pe care l-a purtat ei. Nu știu, dacă așa au hotărât... numărul 7 trebuie să se vadă pe teren, galeria când vede numărul 7 să își aducă aminte de Lăcătuș”
Ladislau Boloni: ”Revederea e splendidă, ieri m-am văzut cu 5-6 dintre foștii colegi, era programat și Belo, dar a avut o altă obligație. Astăzi m-am întâlnit cu domnul Valentin, splendid, cu căpitanul nostru Tudorel Stoica, splendid. Și cu Weissenbacher. Am avut două zile pline, fantastic am petrecut. Pot să fiu sincer? Mie nu îmi place deloc retragerea numărului 7. Lăcă rămâne un băiat cu suflet imens, mai mult decât un prieten pentru mine, iubeam curajul și obrăznicia lui, dar i-am și spus că nu simpatizez cu retragerea tricoului. Asta este părerea mea, alții au altă părere. Este important ca suporterii să păstreze o imagine pozitivă despre Lăcă, care a fost un erou al Stelei. Stadionul mi se pare foarte frumos, dar un stadion devine cu adevărat frumos când pui mobilă în el, sentimente și istorie. Pentru mine există două stadioane pe care nu le pot uita: fostul Ghencea, pe care am trăit momente extraordinare, și fostul stadion 23 August. Atunci când făcliile ardeau... n-am văzut așa ceva nicăieri în lume.”
Victor Pițurcă: ”Totul este nou, îmi lipsește totuși vechiul stadion, așa cum era el. Mi se pare normal, este altceva. Este extrem de important ca Steaua să revină unde îi este locul, sunt foarte mulți steliști care își doresc asta. Poate este bine că Steaua nu poate reveni din primul an de Liga 2 în Liga 1. Poate e nevoie de 2 ani să creeze un lot competitiv, mă refer aici și la Academie, care este cel mai important lucru acum pentru Steaua.”
Ilie Dumitrescu: ”Lăcătuș este simbolul acestui club. Eu cred că ar trebui să i se facă și o statuie în fața stadionului. Dacă are Henry la Arsenal, atunci și Lăcătuș trebuie să aibă în fața acestui stadion. E un jucător care mi-a marcat copilăria înainte să debutez. Îi scandam numele, apoi am avut șansa să joc cu el. E ceva incredibil.”
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 7 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 8 ORE