Fostul mare atacant ucrainean Igor Belanov, câștigătorul Balonului de Aur din 1986, ajuns la 61 de ani, s-a fotografiat pe front, în Ucraina, acolo unde luptă în fața agresiunii armatei rusești. Belanov a câștigat opt ​​titluri la Dinamo Kiev și a jucat și pentru echipele germane Borussia Moenchengladbach și Eintracht Braunschweig în anii 1980 și 1990.
Dar acum, în vârstă de 61 de ani - care este unul dintre cei trei ucraineni care au câștigat Balonul de Aur, împreună cu Oleh Blokhin (1975) - a urmat cetățeni ca Oleksandr Usyk pentru a deveni cel mai recent simbol sportiv din țară care se înarmează și pornește în bătălia cumplită cu rușii.
Romanian Liga I
Balaj a explicat scandările oribile de la petrecerea de titlu a CFR-ului! Cum l-a apărat pe Petrescu
ACUM 9 ORE
CITEȘTE ȘI:

La 61 de ani, Igor Belanov s-a alăturat ucrainenilor pe front

Fostul atacant s-a întâlnit și cu președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Andriy Pavelko, după ce acesta din urmă a vizitat miercuri orașul natal al lui Belanov, Odesa. Cei doi s-au întâlnit pentru a purta discuții cu o serie de grupuri militare, precum și pentru a împărți ajutoare și cadouri oamenilor care rezistă în fața ofensivei rusești.
Belanov a dus Balonul de Aur câștigat în 1986 la un spital dintr-un oraș nimicit de război pentru a-l arăta unora dintre militarii răniți care primesc tratament acolo. Belanov a postat apoi o serie de imagini cu el ținând în mâini o armă, înainte de a posta pe Facebook: "Curaj uimitor și spirit de luptă inepuizabil! Toate acestea și multe altele îi caracterizează pe soldații noștri din Forțele Armate ale Ucrainei. Pace Ucrainei și Slavă tuturor celor care se confruntă cu ocupanții care au venit cu îndrăzneală să ne distrugă Țara și Poporul nostru Liber și Eroic! Crezând în victoria noastră rapidă! Glorie Ucrainei!", a fost mesajul lui Belanov.
Belanov s-a născut la Odesa, acolo unde locuiește și în prezent. El a activat în utlima perioadă în funcția de consultant al Federației Ucrainene de Fotbal. Belanov a jucat în cariera sa pentru Chernomorets Odessa, Dinamo Kiev, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Braunschweig și Metalurh Mariupol. Alături de colegii de la Dinamo Kiev, fostul atacant a reușit cea mai mare performanță: câștigarea Cupei Cupelor, în 1986.
https://i.eurosport.com/2022/04/06/3350566.jpg
Europa League
Ianis Hagi a recunoscut că e frustrat că nu poate juca în finala Europa League! Mesajul românului
ACUM 9 ORE
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
ACUM 10 ORE