Sebastian Colțescu a primit eticheta de personaj negativ în meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din ultima rundă a grupelor UEFA Champions League. Arbitrul român, care a îndeplinit rolul celui de-al 4-lea oficial din brigada condusă de Ovidiu Hațegan - l-a indicat drept "ăla negru" pe Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor.
Camerunezul a răbufnit și l-a acuzat pe Colțescu de rasism, la fel ca o mare parte a celorlalți jucători. În cele din urmă, cele două echipe au ieșit de pe teren, iar meciul a fost amânat. Partida de la Paris s-a reluat a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri, iar PSG s-a impus cu 5-1.
Începând din acea seară, în presa internațională și pe rețelele de socializare au apărut nenumărate reacții din partea mai multor personalități din lumea fotbalului. Astfel, lumea a fost împărțită în două tabere: una care consideră că reacția lui Colțescu a fost rasistă și alta care este de părere că incidentul a fost exagerat.
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM O ORĂ

Cea mai mare parte a populației din Franța consideră că Sebastian Colțescu a adresat cuvinte rasiste în meciul PSG - Bașakșehir

Pentru a afla și părerea populației din Franța, a fost realizat un sondaj de opinie, prezentat de getfootballnewsfrance, în care cetățenii au fost întrebați ce cred despre scandalul din meciul PSG - Bașakșehir.
  • 57% dintre respondenți au considerat că expresia lui Sebastian Colțescu a fost rasistă. Dintre aceștia, cei mai mulți (60%) au fost respondenți cu vârste sub 35 de ani.
  • 75% dintre respondenți sunt de părere că jucătorii celor două echipe au procedat corect când au ales să iasă de pe teren, în urma incidentului de pe Parc des Princes. Dintre aceștia, cei mai mulți (81%) au fost respondenți cu vârste sub 25 de ani.
  • 66% dintre respondenți consideră că există discriminare în lumea sportului.
  • 52% dintre respondenți consideră că instituțiile din lumea sportului nu depun mari eforturi pentru a combate discriminarea
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM O ORĂ
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 2 ORE