Franța nu se confruntă doar cu problemele legate de drepturile TV, care ar putea falimenta cluburile din Ligue 1, dar și cu o criză acută de performanțe. În Europa League, în faza optimilor de finală, nu vom avea nicio reprezentantă a Hexagonului.
Lille, ultima formație rămasă în EL, a fost eliminată aseară de Ajax, după ce "lăncierii" s-au impus tur-retur (4-2 la general).
Romanian Liga I
Încă un jucător de la FCSB revine în lotul lui Iordănescu pentru meciul cu FC Argeș
ACUM 20 MINUTE
Astfel, din cele 6 formații aflate la startul competițiilor europene, doar PSG își continuă cursa, în Liga Campionilor. Trupa lui Pochettino, care a dus greul în ultimii ani pentru Franța (și sezonul trecut a fost unul de coșmar pentru formațiile din Ligue 1, doar că Neymar&Co au ajuns în finala Champions League și au salvat situația), e cu un picior în sferturile de finală, după ce a surclasat-o pe Barcelona, chiar pe Camp Nou.

Franța, la nivelul Israelului, în actualul sezon

În acest moment, Franța a acumulat doar 7.083 puncte în actuala stagiune, jumătate cât Germania și Italia, spre exemplu, și de peste două ori mai puțin decât țările care domină autoritar competițiile europene, Anglia și Spania. Scoția, grație în primul rând parcursului fenomenal al lui Rangers, e peste francezi până în acest moment, cu 8.250 puncte. Franța este la nivelul Israelului, formație care nu mai are vreo echipă în competiție și care a acumulat 7.000 puncte.
Stagiunea actuală a început dezastruos pentru Franța, Reims fiind eliminată în preliminariile Europa League de maghiarii de la Fehervar. Nice a terminat ultima în grupă, cu 5 înfrângeri în 6 meciuri, același șucru întâmplându-se și cu Marseille și Rennes, în Champions League (5 eșecuri pentru fiecare).
Franța e în prezent pe locul 5 în privința coeficienților, dar de la anul vor pierde sezonul 2016-2017, în care au fost peste Italia și la nivelul Angliei (14.416 puncte). Ca atare, va fi depășită aproape sigur în clasament de Portugalia.
Clasamentul coeficieţilor doar pentru acest sezon
1. Anglia - 16.928 puncte
2. Spania - 15.500
3. Italia - 14.285
4. Germania - 14.214
5. Portugalia - 9.000
6. Scoţia - 8.250
7. Olanda - 8.000
Tragerea la sorți pentru optimile Europa League va avea loc azi și va fi transmisă în direct, de la ora 14:00, pe eurosport.ro.
Premier League
Pogba, mesaj revoltător în urma acuzelor că l-a ignorat total pe Solskjaer după meciul cu Liverpool
ACUM 43 MINUTE
Romanian Liga I
Dinamo a oficializat astăzi un nou transfer! Cine e omul care l-a impresionat pe Rednic
ACUM 2 ORE