Franța nu se confruntă doar cu problemele legate de drepturile TV, care ar putea falimenta cluburile din Ligue 1, dar și cu o criză acută de performanțe. În Europa League, în faza optimilor de finală, nu vom avea nicio reprezentantă a Hexagonului.
Lille, ultima formație rămasă în EL, a fost eliminată aseară de Ajax, după ce "lăncierii" s-au impus tur-retur (4-2 la general).
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM O ORĂ
Astfel, din cele 6 formații aflate la startul competițiilor europene, doar PSG își continuă cursa, în Liga Campionilor. Trupa lui Pochettino, care a dus greul în ultimii ani pentru Franța (și sezonul trecut a fost unul de coșmar pentru formațiile din Ligue 1, doar că Neymar&Co au ajuns în finala Champions League și au salvat situația), e cu un picior în sferturile de finală, după ce a surclasat-o pe Barcelona, chiar pe Camp Nou.

Franța, la nivelul Israelului, în actualul sezon

În acest moment, Franța a acumulat doar 7.083 puncte în actuala stagiune, jumătate cât Germania și Italia, spre exemplu, și de peste două ori mai puțin decât țările care domină autoritar competițiile europene, Anglia și Spania. Scoția, grație în primul rând parcursului fenomenal al lui Rangers, e peste francezi până în acest moment, cu 8.250 puncte. Franța este la nivelul Israelului, formație care nu mai are vreo echipă în competiție și care a acumulat 7.000 puncte.
Stagiunea actuală a început dezastruos pentru Franța, Reims fiind eliminată în preliminariile Europa League de maghiarii de la Fehervar. Nice a terminat ultima în grupă, cu 5 înfrângeri în 6 meciuri, același șucru întâmplându-se și cu Marseille și Rennes, în Champions League (5 eșecuri pentru fiecare).
Franța e în prezent pe locul 5 în privința coeficienților, dar de la anul vor pierde sezonul 2016-2017, în care au fost peste Italia și la nivelul Angliei (14.416 puncte). Ca atare, va fi depășită aproape sigur în clasament de Portugalia.
Clasamentul coeficieţilor doar pentru acest sezon
1. Anglia - 16.928 puncte
2. Spania - 15.500
3. Italia - 14.285
4. Germania - 14.214
5. Portugalia - 9.000
6. Scoţia - 8.250
7. Olanda - 8.000
Tragerea la sorți pentru optimile Europa League va avea loc azi și va fi transmisă în direct, de la ora 14:00, pe eurosport.ro.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 2 ORE