"Lumea sportului, cea a fotbalului în particular, nu poate rămâne neutră la ceea ce se întâmplă în plan internaţional. Nu mă voi opune unei excluderi a Rusiei de la Mondialul din Qatar, competiţie ce va avea loc la finele acestui an", a spus preşedintele Federaţiei franceze, Noel Le Graet.
Aşa cum se ştie, Polonia a anunţat că va refuza să joace împotriva Rusiei, în semifinala din play-off-ul barajului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar de luna viitoare, după cum a declarat preşedintele Federaţiei polone de fotbal (PZPN), Cezary Kulesza.
''E momentul faptelor, nu doar al vorbelor. În contextul agresiunii Rusiei contra Ucrainei, naţionala Poloniei nu va juca meciul cu Rusia. Aceasta este decizia corectă", a spus Kulesza.
Serie A
Dybala a plâns ca un copil la ultimul meci al său la Torino! Juve, aproape de 3 lovituri în mercato
ACUM 10 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
UN FOST STAR AL LUI CITY ÎL PUNE LA ZID PE ABRAMOVICH: "PARCĂ A SCRIS CODAT ACEL MESAJ!"

Polonia, Cehia și Suedia vor să boicoteze meciurile cu Rusia

Iniţial, federaţiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia au cerut joi, într-un comunicat comun, mutarea meciurilor de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 prevăzute la sfârşitul lui martie în Rusia şi implicând naţionalele lor, în faţa "escaladării militare" ruse în Ucraina.
Aceste federaţii "nu intenţionează să meargă în Rusia" pe 24 şi 29 martie 2022 pentru a juca în vederea calificării la CM şi au cerut organizatorilor FIFA şi UEFA "să reacţioneze imediat şi să prezinte soluţii alternative" în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a întâlnirilor.
"Escaladarea militară pe care o observăm are consecinţe grave şi duce la o securitate considerabil mai mică pentru echipele noastre naţionale şi delegaţiile noastre oficiale", au remarcat cele trei federaţii.
Rusia urma să primească vizita Poloniei pe 24 martie la Moscova, în semifinale barajului pentru CM 2022. Dacă se va califica, "Sbornaia" va întâlni pe 29 martie, tot pe teren propriu, câştigătoarea partidei Suedia - Cehia.
Sursa: Agerpres
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
ACUM 25 MINUTE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM 38 MINUTE