Așa cum Eurosport a anunțat săptămâna trecută, International Football Association Board (IFAB) a decis câteva modificări și clarificări importante în legile jocului pentru sezonul următor.
Federația Română de Fotbal a publicat pe site-ul oficial care sunt aceste schimbări decise de IFAB și care vor fi aplicate în toate campionatele începând cu stagiunea următoare.
Jucarea mingii cu mâna (henţ)
Fotbal
Golul marcat de Rashford în ultimul minut al duelului cu West Ham! Reușita, extrem de controversată
ACUM 13 MINUTE
 • Jucarea accidentală a mingii cu mâna de către un jucător aflat în atac se penalizează numai dacă duce „imediat” la înscrierea unui gol sau la o ocazie evidentă de a înscrie un gol pentru jucătorul respectiv şi/sau echipa sa (respectiv, dacă, după ce a fost jucată cu mâna, mingea parcurge o distanţă foarte scurtă şi/sau urmează doar câteva pase).
 • În scopul stabilirii abaterii de joc cu mâna, „braţul” se termină la limita inferioară a axilei.
Loviturile de pedeapsă şi loviturile de la punctul de pedeapsă (LDPP)
 • Dacă portarul comite o abatere, dar executantul ratează sau mingea este respinsă de stâlpii porţii / bara transversală, lovitura nu se repetă decât dacă abaterea comisă de portar a avut un impact clar asupra executantului loviturii.
 • Dacă portarul este sancţionat şi lovitura de pedeapsă se repetă, portarul este avertizat oficial pentru prima abatere (din joc sau de la LDPP) şi va primi cartonaş galben (CG) la orice abatere ulterioară.
 • Pentru toţi jucătorii, CG nu se iau în considerare la LDPP. Dacă un jucător primeşte CG atât în meci cât şi la LDPP, acest fapt se va înregistra ca două cartonaşe galbene, nu ca eliminare (CR).
 • Dacă atât portarul cât şi executantul loviturii comit câte o abatere exact în acelaşi moment, va fi penalizat executantul
Arbitrii asistenţi pentru analiză video (VAR)
 • Este necesar un singur semnal TV pentru „analiza exclusiv pe baza datelor VAR”.
 • Dacă un incident supus analizei este subiectiv, este de dorit ca arbitrul să realizeze o analiză la marginea terenului (AMT), respectiv, să vizioneze reluarea în zona de analiză video pentru arbitru.
IFAB a clarificat și alte aspecte importante din legile jocului:
 • Stâlpii porţii şi bara transversală pot combina cele patru forme de bază
 • Jocul deliberat cu mâna al unui apărător este „joc intenţionat” din punctul de vedere al ofsaidului
 • Dacă portarul este sancţionat pentru jucarea „neregulamentară” a doua oară a mingii la reluarea jocului (adică, înainte ca mingea să fi atins un alt jucător), se aplică sancţiunea disciplinară corespunzătoare, chiar dacă a doua atingere a fost cu mâna/braţul
 • Dacă arbitrul permite o lovitură liberă „rapidă” sau lasă avantaj pentru o abatere prin care „a intervenit într-un atac promiţător sau a oprit un astfel de atac”, nu se acordă CG
 • Dacă un jucător nu respectă distanţa prevăzută de 4 m la o minge de arbitru, acesta va fi sancţionat cu CG
 • Dacă portarul trimite mingea uşor în sus la o lovitură de poartă sau o lovitură liberă şi aceasta este trimisă înapoi cu capul sau pieptul de un coechipier pentru a fi prinsă de portar, lovitura se va repeta, dar nu se va aplica nicio sancţiune decât dacă acest lucru se petrece în mod repetat
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Jamie Carragher a dezvăluit mesajul inedit pe care i l-a trimis Messi: "M-a făcut măgar"
ACUM 35 MINUTE
Fotbal
Edi Iordănescu a ajuns la sediul FRF! În această seară ar putea fi numit selecționerul României
ACUM O ORĂ