FRF continuă să caute soluții pentru a sprijini dezvoltarea tinerilor fotbaliști din România. Șefii fotbalului autohton au luat astăzi o decizie interesantă, aprobând o schimbare majoră în privința desfășurării principalei competiții destinate tinerilor.
Astfel, Liga Elitelor U19 va fi înlocuită cu Liga de Tineret. Conform frf.ro, decizia a fost luată ca urmare a unei analize FRF din care a rezultat faptul că dintre jucătorii folosiți în Liga Elitelor U19, 60% erau, de fapt, Under 18. În plus, jucătorii de la loturile naționale U19 și U18 nu mai evoluau în Liga Elitelor U19, provenind în totalitate de la seniori.
De asemenea, în UEFA Youth League, jucătorii U19 care câștigau Liga Elitelor nu aveau drept de joc. În competiția europeană evolua următoarea generație U19, adică jucătorii U18 din Liga Elitelor U19 plus cel mult trei jucători Under 19.
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 2 ORE
Citește și:

Liga de Tineret va alinia la start 24 de echipe

În noua competiție FRF, Liga de Tineret, vor participa cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor și vor putea evolua jucători Under 18, cu posibilitatea de a putea folosi trei fotbaliști peste limita de vârstă, dar fără a depăși categoria Under 21.
  • Cele 24 de formații vor fi împărțite în două serii de câte 12 echipe și în sezonul regular se vor disputa 11 etape, jucând fiecare cu fiecare în sistem tur.
  • Cele mai bine 6 echipe clasate se vor califica în play-off, iar celelalte 6 vor evolua în play-out.
  • În play-off și play-out se vor disputa 10 etape, în sistem tur-retur.
  • Primele două formații din clasament la finalul play-off-ului, din fiecare serie, se vor califica la turneul final, unde vor avea loc semifinalele și finala competiției.
  • Campioana Ligii de Tineret va reprezenta România în UEFA Youth League.
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 4 ORE
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 4 ORE