După mai bine de două luni de la despărțirea de Mirel Rădoi, Federația Română de Fotbal nu a găsit un nou selecționer. După ce mai multe nume au fost vehiculate în presă, totul părea să se încheie cu instalarea lui Ladislau Boloni la echipa națională. Cu toate acestea, negocierile s-au prelungit, iar cele două părți nu au ajuns încă la un numitor comun.
Adrian Mutu și Edi Iordănescu sunt alți doi antrenori cu care federația a discutat, care au primit oferte similare cu cea primită de Boloni. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a oferit la începutul acestei săptămâni noi detalii privind negocierile. Mihai Stoichiță a dezvăluit că forul își rezervă dreptul de a-l demite pe selecționer dacă România nu obține un rezultat favorabil în Liga Națiunilor, contractul fiind valabil altfel până după Campionatul European din 2024.
Citește și:
Liga Națiunilor UEFA
România, aproape de debutul în noul sezon de Nations League! Cine sunt adversarii "tricolorilor"
ACUM 34 MINUTE

Negocierile pentru postul de selecționer al României nu au durat niciodată atât de mult

Pe 14 noiembrie 2021, România câștiga cu 2-0 în Liechtenstein, în ceea ce a fost ultimul partidă cu Mirel Rădoi selecționer. De atunci, federația se află într-o continuă căutare, lucru care nu s-a mai întâmplat în istoria recentă a echipei naționale.
Chiar dacă vorbim de fosta sau actuala conducere a Federației Române de Fotbal, căutările nu au durat niciodată atât de mult. Răzvan Lucescu, cel care a preluat naționala României în 2009, a devenit selecționer la 20 de zile după ce postul devenise vacant, în timp ce Victor Pițurcă, cel care l-a înlocuit în 2011 pe Lucescu, a preluat naționala la 10 zile de la despărțirea de Lucescu.
Primul selecționer instalat de către FRF era Burleanu a fost Anghel Iordănescu, cel care a acceptat propunerea FRF pe 27 octombrie 2014, la numai 11 zile de la despărțirea de Victor Pițurcă.
Apoi, pe rând, Christoph Daum, Cosmin Contra și Mirel Rădoi au preluat naționala la 8 zile după ce postul de selecționer devenise liber.
Dacă în ceea ce îl privește pe Ladislau Boloni, lucruri par să fie destul de clare, este de așteptat ca viitorul selecționer să fie Adrian Mutu sau Edi Iordănescu. Noul selecționer ar urma să își facă debutul pe banca tricolorilor în luna martie, atunci când România va disputa două meciuri amicale. Singurele partide oficiale din acest an vor fi cele din Nations League, atunci când vom disputa patru meciuri în luna iunie și două în luna septembrie.

PROGRAMUL GRUPEI DIN CARE FACE PARTE ROMÂNIA ÎN LIGA NAȚIUNILOR

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (ora 21:45), Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Liga Campionilor UEFA
Sadio Mane, mesaj de adio? Ce a spus senegalezul după finala Champions League
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Andy Robertson critică UEFA după finala Champions League: "Organizarea a fost un dezastru"
ACUM 2 ORE