Președintele Federației Române de Fotbal a participat astăzi la evenimentul de lansare a noului magazin oficial al echipei naționale de fotbal a României.
Răzvan Burleanu a oferit și câteva declarații, vorbind, printre altele, despre problema refugiaților din Ucraina. Oficialul FRF a dezvăluit cum s-a implicat forul național în ajutorarea celor care au fugit din calea războiului la noi în țară.
De asemenea, Burleanu a explicat ce planuri mai are și cum le-a cerut cluburilor și asociațiilor județene de fotbal să se implice pentru pregătirea copiilor din Ucraina.
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 41 MINUTE
"Războiul din Ucraina reprezintă o altă criză pentru noi. Vor fi consecințe inclusiv la nivel economic, pe care le vom resimți toți. Ce ne interesează pe noi, ca Federație, este să ne putem implica în ceea ce privește copiii refugiaților.
În momentul de față, avem câteva zeci de mii de refugiați, dar numărul acestora va crește în zilele următoare. Propunerea noastră către FIFA a mers în această direcție, pentru a putea facilita legitimarea acestor copii în cadrul cluburilor noastre.
Am discutat deja cu cluburile și cu asociațiile județene de fotbal care în momentul de față se află pe granița cu Ucraina și avem tot suportul lor pentru acest lucru. La nivelul FRF avem un grup de lucru care va propune foarte multe acțiuni în acest sens.
Am creat inclusiv un fond financiar la nivelul FRF, pentru a-i putea plăti pe antrenorii care se vor ocupa de antrenarea copiilor refugiaților ucraineni", a declarat Răzvan Burleanu la lansarea magazinului oficial al echipei naționale de fotbal, Romania Store.
insta
Citește și:

Ce spune Burleanu despre schimbarea formatului Ligii 1

Răzvan Burleanu a comentat la finalul lunii februarie, în cadrul unei conferințe de presă, zvonurile privind creșterea numărului de echipe din Liga 1 la finalul acestui sezon, idee lansată de mai multe voci importante din fotbal.
Președintele Federației Române de Fotbal a evidențiat avantajele actualului format și a explicat de ce sistemul cu play-off și play-out este cea mai bună variantă pentru campionatul din România.
"Sistemul cu 16 echipe, așa cum a fost el gândit, și cunoașteți foarte bine că a fost un sistem la care ne-am consultat la nivel european cu cei de la HyperCube, ne-am uitat foarte mult pe audiențele tv, ne-am uitat foarte mult și pe prezența pe stadioane.
Un sistem cu 16 echipe în sistemul play-off și play-out, cu această punte de legătură între play-out și play-off, în momentul de față, este cea mai bună soluție pentru campionatul național.
Orice sistem competițional care presupune un format doar tur-retur va duce la înregistrarea unui număr foarte mare de meciuri considerate a fi fără miză, probleme foarte mari pe care le putem înfrunta în ceea ce privește integritatea competiției și în niciun caz nu ne dorim să ne întoarcem la cooperativa de altădată", a declarat Răzvan Burleanu.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM O ORĂ
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 2 ORE