România U19 a pierdut orice șansă de a ajunge în semifinalele Campionatului European U19. Formația lui Adrian Văsîi a pierdut contra Italiei și Franței cu același scor, 1-2. Cel puțin în meciul cu Franța, tricolorii au avut șansa unui egal, dar o decizie controversată de arbitraj (la 1-2, României i-a fost anulat un gol pe motiv de off-side) și o ratare imensă a lui Gabriel Dănuleasa au făcut ca România să părăsească învinsă terenul.
Fundașul Farului a analizat parcursul tricolorilor de până acum și consideră că echipa noastră merita mai mult, deși a recunoscut că Italia și Franța sunt două echipe foarte puternice.
"Am revăzut de multe ori faza (n.r. ocazia sa de pe finalul partidei cu Franța). Am fi egalat și s-ar fi decis totul în ultimul meci, aveam o șansă să ajungem în semifinale. Cel puțin pe finalul meciului cu Franța am simțit că puteam să egalăm și, după părerea mea, nu a fost off-side la golul lui Bodișteanu. Dar una peste alta am întâlnit două echipe foarte bune, compacte, care au pasat foarte bine între linii și ne-au pus probleme", a spus Dănuleasa pentru FRF.TV.
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 4 ORE

Gabriel Dănuleasa, încrezător că vom merge la barajul pentru Campionatul Mondial U20

Chiar dacă nu mai are șanse la calificare, România își poate îndeplini obiectivul stabilit înaintea turneului final, acela de a se califica la Campionatul Mondial U20 de anul viitor. Primele 5 echipe clasate la EURO vor ajunge în Indonezia în 2023: cele 4 semifinaliste + echipa câștigătoare a barajului dintre ocupantele locurilor 3 în cele două grupe.
România este momentan pe locul 3 și are nevoie de minim un egal în fața Slovaciei pentru a ajunge la baraj. Gabriel Dănuleasa a inistat însă că tricolorii nu iau în calcul o remiză și se gândesc numai la victorie, care ar fi prima din istorie la un Campionat European U19.
"Participarea la Campionatul Mondial ar fi ceva unic pentru noi. În ultimii ani nici echipa mare nu s-a mai calificat la Campionatul Mondial și e ceea ce ne dorim. Asta ne-a mai rămas și trebuie să luăm ceva de aici. Nici nu ne gândim să facem egal cu Slovacia. Ne gândim să câștigăm și să mergem liniștiți la baraj", a conchis fundașul de 19 ani.
Dacă nu va pierde contra Slovaciei (vineri, ora 18:30), România va juca la barajul pentru Mondialul U20 cu Serbia, Austria sau Israel.
Clasamentul grupei României
  • 1.Franța - 6 puncte (7-1)
  • 2. Italia - 6 puncte (3-1)
  • 3.România - 0 puncte (2-4)
  • 4.Slovacia - 0 puncte (0-6)
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 11 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM 16 ORE